Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Alegeri SUA | Cum arată sondajele din America şi cum s-au împărţit personalităţile din lumea sportului între cei doi candidaţi

Alegeri SUA | Cum arată sondajele din America şi cum s-au împărţit personalităţile din lumea sportului între cei doi candidaţigalerie foto

Diverse

Comentarii

America decide pe 3 noiembrie dacă Donald Trump va rămâne sau nu preşedintele Statelor Unite pentru următorii patru ani.

Preşedintele Statelor Unite se luptă cu Joe Biden, candidatul ales al Partidului Democrat din Statele Unite. Acesta din urmă a fost vice preşedintele american în mandatul Barack Obama, dar face parte din peisajul politic american de peste 45 de ani.

Americanii se grăbesc să voteze înainte de alegerile din 3 noiembrie într-un ritm fără precedent, indicând o prezenţă record la scrutinul prezidenţial în care candidează preşedintele republican Donald Trump şi democratul Joe Biden, relatează Reuters.

Cu patru săptămâni înainte de ziua alegerilor, peste 4 milioane de americani au votat deja, de peste 50 de ori mai mulţi faţă de cei 75.000 care îşi exprimaseră opţiunile în aceeaşi perioadă din 2016, potrivit United States Elections Project, care analizează date referitoare la voturile anticipate.

Schimbarea este determinată de extinderea votului prin poştă în multe state, ca modalitate sigură în timpul pandemiei de coronavirus şi a ”nerăbdării de a influenţa viitorul politic al lui Trump”, a spus administratorul United States Elections Project, Michael McDonald, de la University of Florida.

Biden îl devansează pe Trump în sondajele de opinie, dar sondajele efectuate în statele cheie indică o cursă strânsă, detaliu care poate răsturna situaţia. Potrivit BBC, indiferent de avansul naţional al lui Biden, cursa pentru Casa Albă poate fi decisă de câteva rezultate din statele cheie. Cele mai interesante ar fi Ohio, Florida şi Pennsylvania.

De ce crede preşedintele Trump că poate răsturna sondajele din acest moment?

Pentru că în 2016, Trump nu era creditat cu şanse să câştige Florida, unul dintre cele mai importante state, şi totuşi Trump a avut câştig de cauză. Acum, sondajele îl dau pe Biden câştigător în Florida cu 48.2% faţă de 44.7% cât are Trump. Situaţia este similară în Pennsylvania, unde Trump a câştigat în 2016, de asemenea surprinzător.

În Texas, conducere preşedintele în exerciţiu, dar cu un avans mult mai mic faţă de 2016, în timp ce în Wisconsin, stat unde Donald Trump s-a impus în 2016, Biden este acum clar în avantaj.

Alegeri SUA | Cum s-au împărţit personalităţile din lumea sportului între Donald Trump şi Joe Biden

Între timp, Trump pare că se simte mult mai bine după ce a fost confirmat pozitiv la COVID-19. Trump nu are evenimente publice programate pentru ziua de marţi şi nu este clar când îşi va relua în totalitate îndatoririle de preşedine sau campania.

Preşedintele a scris pe Twitter că aşteaptă cu nerăbdare a doua dezbatere cu Joe Biden, programată să aibă lor pe 15 octombrie. El a scris că se simte ”grozav”.

 

 

Dacă majoritatea vedetelor de la Hollywood sau din lumea muzicii ori televiziunii sunt anti Trump şi pro Biden, există câteva voci din lumea sportului care îl susţin pe actualul preşedinte.

Foarte puţine personalităţi din SUA şi-au asumat sprijinul public pentru Donald Trump şi în campania electorală precedentă. Unii dintre ei nu s-au sfiit să-şi declare simpatia pentru actualul preşedinte.

Printre ei, Tom Brady, sportiv legendar pentru americani, dar şi antrenorul Bill Belichick, un nume uriaş din NFL.

În timp ce Tom Brady l-a sprijinit pe Donald Trump şi s-a declarat un fan al preşedintelui, Carl Lewis, multiplu campion mondial şi olimpic l-a atacat furibund: “Avem un preşedinte rasist, părtinitor şi misogin, care nu apreciază pe nimeni în afară de el. Dar asta nu înseamnă că nu putem lupta pentru ceea ce este corect pentru oameni”, a afirmat fostul sportiv.

În schimb, fostul mare campion mondial la box, Mike Tyson a rămas un fidel apărător al prietenului său: ”Cel mai bun preşedinte pe care l-am avut” a anunţat acesta. Şi celebrul Dana White, preşedinte al UFC s-a declarat de partea actualul preşedinte al Statelor Unite. În aceeaşi situaţie se află pilotul NASCAR, Corey LaJoie, care şi-a personalizat maşina de curse cu un mesaj pro Trump. 

În altă ordine de idei, Dwayne ”The Rock” Johnson, actor şi star al WWE este de partea lui Biden: ”Joe, ai avut o carieră fantastică şi ne-ai condus mereu cu inima. Sunt alături de tine” a transmis acesta. Tot alături de Biden stă şi proprietarul celor de la Dalls Mavericks, Mark Cuban, dar şi fosta medalită olimpică, Michelle Kwan. Legendele tenisului, Billie Jean King şi Martina Navratilova s-au declarat de asemenea în favoarea candidatului Partidului Democrat.

sursa foto: BBC

 Galerie foto

Afla mai multe despre: donald trump 

viewscnt
Articole similare