Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Alex Mitriţă, înapoi la echipa naţională chiar la EURO 2024? Anunţ din interiorul FRF: "Nu cred că e vorba despre resentimente"

Alex Mitriţă, înapoi la echipa naţională chiar la EURO 2024? Anunţ din interiorul FRF: "Nu cred că e vorba despre resentimente"
Comentarii

Alexandru Mitriţă (29 de ani) este unul dintre cei mai în formă jucători din Superligă în acest sezon, iar cifrele sale îl recomandă pentru echipa naţională a României. Rămâne de văzut, însă, dacă Edi Iordănescu îl va readuce în anturajul tricolorilor înainte de EURO 2024 sau chiar la turneul final.

Neconvocat la echipa naţională din iunie 2022, de la un meci cu Finlanda din Liga Naţiunilor, Alexandru Mitriţă bate la uşa lui Edi Iordănescu prin prestaţiile pe care le are în tricoul Universităţii Craiova în acest sezon, iar Andrei Vochin a încercat să explice de ce nu a mai fost convocat fotbalistul.

Andrei Vochin: "Nu cred că este vorba despre resentimente între Edi Iordănescu şi Alex Mitriţă"

Consilierul preşedintelui FRF, Andrei Vochin, a vorbit despre situaţia lui Alexandru Mitriţă, în condiţiile în care au existat informaţii despre un conflict între el şi selecţionerul Edi Iordănescu, de aici neconvocarea "Piticului atomic" din vara lui 2022 până în prezent la echipa naţională.

Vochin a spus, însă, că nu crede că e vorba despre resentimente între cei doi, ci mai degrabă despre concurenţa acerbă de pe postul de atacant stânga, cu Florinel Coman, Denis Drăguş sau Valentin Mihăilă înaintea lui Mitriţă pentru selecţionerul care a calificat România la EURO 2024.

„Nu cred că este vorba despre resentimente, sub nicio formă! Problema este de concurenţa în zona de teren, pentru că este cea care oferă cele mai multe soluţii echipei naţionale. Îi găsim pe Drăguş, Mihăilă, Coman şi Mitriţă.

Sunt foarte mulţi jucători în acea parte de teren şi pe bună dreptate, pentru că toţi au cifre foarte bune. Sunt 20 de jucători de câmp, chiar v-aş sugera să luaţi un creion şi o hârtie să încercaţi să faceţi un lot echilibrat de 20 de jucători pentru cele 10 posturi.

Mitriţă ca număr 10 nu a dat acelaşi randament pe care îl are în banda stângă. Este foarte dificil să faci un lot de 20, acolo nu o să mai fie 26. În situaţia în care zici Coman sau Mitriţă trebuie să mai bagi sau Drăguş, Mihăilă.

Mai zici că unul mai poate să joace vârf, trebuie să te uiţi la vârfuri. În istoria participărilor noastre la turnee finale au fost foarte multe momente în care au fost jucători care nu au ajuns la acel turneu final şi au născut tot felul de discuţii”, a spus Andrei Vochin, conform Fanatik.

Afla mai multe despre: alexandru mitritaechipa nationalaromaniaedi iordanescuandrei vochin 

viewscnt
Articole similare