Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Alexandru Dedu despre suspiciunile norvegienilor: ”Să le fie ruşine!” Preşedintele despre Cristina Neagu: ”Are un vis de îndeplinit”

Alexandru Dedu despre suspiciunile norvegienilor: ”Să le fie ruşine!” Preşedintele despre Cristina Neagu: ”Are un vis de îndeplinit”

Handbal

Comentarii

România a pierdut cu Norvegia (24-29) şi a învins (28-25), iar Norvegia a cedat cu gazdele (23-28), astfel că toate echipele au încheiat cu câte 2 puncte, însă România a ratat calificarea la golaveraj, având nevoie de încă două goluri în meciul cu Muntenegru pentru a fi la JO.

”Este greu, este greu. Este trist să câştigi, cum a fost astăzi, şi să nu te califici.” a spus Alexandru Dedu, preşedintele FRH, la revenirea în ţară.

”Este o competiţie normală, avem jucătoare cu mare experienţă, care au mai trecut prin astfel de momente, nu astăzi a fost, ieri s-a pierdut calificarea, noi nu am făcut un joc reuşi, dar nu vreau să ma antepronunţ, trebuie să facem o analiză a arbitrajului de alaltăieri, fiindcă mie mi s-a părut că ceva nu a fost ok. În cazul în care ceea ce cred că am văzut se adevereşte, o să analizăm asta într-un colectiv de profesionişti, vom face o adresă către IHF apropo de acest lucru.” a mai spus Dedu.

El s-a referit şi la acuzatiile norvegienilor legate de o posibilă înţelegere între Muntenegru şi România: ”Să le fie ruşine! Să le fie ruşine. De la oamenii din nord ne aşteptăm să aibă un anumit tip de comportament. După arbitrajul pe care le-au avut, au curajul să vorbească în felul ăsta? Să le fie ruşine!” a mai spus Dedu.

Preşedintele FRH este convins că starul naţionalei, Cristina Neagu va participa la JO din 2024: ”Cristina este un exponent de valoare al handbalului din totdeauna, dar nu este suficient. Sunt convins, sunt convins de asta (n.r că va participa). Cristina are un vis şi să dea Dumnezeu să şi-l îndeplinească.”

Legat de o posibilă demisie a sa, Alexandru Dedu a mărturisit: ”Din gură este foarte uşor. Cred că răspunsurile la toate întrebările astea le găsiţi chiar la jucători şi la jucătoare.  Nu e bine să te pronunţi în seara în care s-a întâmplat acest lucru. O să analizăm, o să discutăm în cadrul federaţiei şi o să facem cunoscute măsurile. Contestatarii să se oprească să conteste antrenorii şi atunci s-ar putea să aibă viaţă mai lungă” a încheiat Dedu.

Naţionalele de handbal feminin ale Spaniei, Suediei, Ungariei, Rusiei, Muntenegrului şi Norvegiei s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după încheierea, duminică, a turneelor preolimpice găzduite de Muntenegru, Ungaria şi Spania. România a ratat calificarea la golaveraj.

Naţionala României a mai participat de patru ori în istoria sa la Jocurile Olimpice, cu următoarele clasări: locul 4 - în 1976, locul 7 - 2000, locul 7 - 2008, locul 9 - 2016.

Cristina Neagu, căpitanul naţionalei tricolore, a participat la ediţiile JO din 2008 şi 2016, iar acum a ratat şansa de a participa la ultima Olimpiadă din carieră, potrivit propriei declaraţii.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate un an din cauza pandemiei, se vor desfăşura între 23 iulie şi 8 august. 

Afla mai multe despre: alexandru deducristina neagu 

viewscnt
Articole similare