Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Alexandru Ioniţă s-a despărţit de Rapid şi merge în China: "Aşa a fost să fie. Mi-aş fi dorit să rămân, să fiu om de bază!". Ce a vorbit cu Bergodi la plecare

Alexandru Ioniţă s-a despărţit de Rapid şi merge în China: "Aşa a fost să fie. Mi-aş fi dorit să rămân, să fiu om de bază!". Ce a vorbit cu Bergodi la plecare

Rapid

Comentarii

Alexandru Ioniţă (29 de ani) a plecat, sâmbătă, în China pentru a semna cu noua sa echipă, după ce Rapid şi-a dat acordul în privinţa despărţirii. La aeroport, Ioniţă a transmis că şi-ar fi dorit să rămână, să fie un om important în lupta pentru titlu, dar "aşa a fost să fie".

Mai mult, mijlocaşul le-a transmis colegilor şi şefilor de la Rapid că aşteaptă o medalie şi un tricou de campion al României la finalul sezonului. FCSB, Rapid şi CFR Cluj luptă pentru titlul din Superligă în acest sezon, iar play-off-ul se anunţă unul tare de tot.

Alexandru Ioniţă o lasă pe Rapid pentru un salariu de 500.000 de euro pe sezon în liga a doua din China

Ioniţă a dezvăluit ce a discutat cu Cristiano Bergodi, antrenor care nu i-a oferit minute în 2024, la plecarea de la Rapid. Deja fostul decar din Giuleşti va juca în liga a doua chineză, la Yunnan Yukun FC, unde urmează să semneze pe trei ani şi să încaseze un salariu de 1,5 milioane de euro pe toată durata contractului.

"Cred că este o nouă aventură pentru mine. Îl consider ca pe un pas înainte, nu cred că în fiecare zi poţi să ajungi în China. Sunt pe final de carieră, într-adevăr mai am 5 ani, dar mi-aş dori să stau cât mai mult acolo pentru că e bine din punct de vedere financiar, aici nu prea mai prindeam minute şi consider că e cea mai bună alegere.

Dacă mi-ar fi plăcut să iau doar banii, aş fi rămas la CFR de prima dată, am renunţat la o grămadă de bani la CFR ca să vin la Rapid să joc. Consider că mi-am făcut treaba până acum, echipa îşi face treaba foarte bine în continuare, Mister ia cele mai bune decizii, au fost aduşi cei mai buni jucători", a spus Alexandru Ioniţă, pe aeroport.

De asemenea, fotbalistul a spus că s-a despărţit cu greu de colegi, dar a anunţat că vrea să se întoarcă într-o zi şi să devină campion cu Rapid pe teren: "A fost grea despărţirea de colegi, pentru mine Rapid e ca acasă, încerc să privesc ca pe un pas înainte şi să mă gândesc să rămân acolo cât mai mult timp. Am avut mai multe oferte, dar nu erau bune din punct de vedere financiar, al echipei, al locului din clasament, aici e o echipă nou înfiinţată care îşi doreşte să promeveze în prima ligă.

Domnul Bergodi mi-a mulţumit pentru tot efortul depus pentru echipă şi îmi doreşte multă baftă, ceea ce le doresc şi eu lor, sper să ia campionatul şi să-mi păstreze o medalie. Sunt şanse destul de mari (n.r. să-l aştepte acasă un tricou de campion), dacă Rapid o va ţine tot aşa, totul se va decide în play-off. Voi încerca să mă uit la meciurile lor.

Mi-aş fi dorit să rămân să luăm campionatul şi să fiu un om de bază, dar dacă aşa a fost să fie... Probabil mă voi întoarce peste câţiva ani când vor sta altfel lucrurile şi poate îmi voi îndeplini visul atunci", a mai declarat Ioniţă.

  • 800.000 de euro este cota de piaţă a lui Alexandru Ioniţă în prezent, potrivit specialiştilor de la transfermarkt.com

Afla mai multe despre: alexandru ionitarapidplecarechinasuperliga 

viewscnt
Articole similare