adplus-dvertising
Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Alte trei medalii la Campionatele Europene U23 de lupte, desfăşurate la Bucureşti

Alte trei medalii la Campionatele Europene U23 de lupte, desfăşurate la Bucureşti

Alte sporturi

Comentarii

România a cucerit o medalie de argint, prin Andreea Beatrice Ana (cat. 55 kg), şi două de bronz, prin Ana Maria Pîrvu (cat. 50 kg) şi Ana Maria Puiu (cat. 59 kg), joi, la Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Bucureşti.

  • România mai câştigase până acum o medalie la Europenele U23 de la Bucureşti, aur prin Denis Florin Mihai (cat. 55 kg), la greco-romane.

La cat. 55 kg, campioana en titre, Andreea Ana, a fost învinsă dramatic în finală de suedeza Emma Jonna Denise Malmgren şi a rămas cu medalia de argint. Miercuri, Ana trecuse în preliminarii de franţuzoaica Laurie Aurelie Celine Lesaffre, în sferturi a învins-o pe italianca Immacolata Danise, iar în semifinală a dispus de ucraineanca Maria Vinik.

A fost un meci strâns, mă aşteptam la o astfel de replică a ei. Într-adevăr, nu am luat medalia după care am venit, dar e un argint, un argint muncit, pentru care trebuie să mă bucur. Nu cred că este o foarte mare diferenţă de valoare între mine şi ea.

Este însă un sport imprevizibil, uneori totul depinde de fracţiuni de secundă, iar astăzi cam totul a fost în favoarea ei. În seara asta o să stau să analizez mai bine ce s-a întâmplat, iar apoi o să ridic capul şi o să sărbătoresc şi medalia asta", a declarat Andreea Ana după finala de la Sala Polivalentă din Capitală, conform agerpres.ro.

Bronz pentru Ana Mari Pîrvu şi Ana Maria Puiu

Ana Maria Pîrvu a cucerit o medalie de bronz la cat. 50 kg, după ce a întrecut-o în meciul decisiv pe Gabija Dilyte (Lituania). Miercuri, Pîrvu pierduse în sferturi în faţa italiencei Emanuela Liuzzi, dar a reuşit să câştige meciul de joi, din calificări, cu Khrystyna Basych (Slovacia), iar apoi s-a impus în faţa luptătoarei baltice.

În limitele cat. 59 kg, Ana Maria Puiu a obţinut bronzul după un meci pasionant cu bulgăroaica Fatme Tahir Şaban. Puiu pierduse miercuri în sferturi în faţa franţuzoaicei Amel Rebiha, dar a câştigat joi în recalificări, în faţa italiencei Asia Craparott, iar apoi a învins-o pe Şaban.

Tot joi, la cat. 76 kg, Elena Irina Margaş a pierdut meciul pentru bronz cu turcoaica Mehtap Gultekin. Românca pierduse şi primul său meci, miercuri, în sferturi, cu Kamile Gaucaite (Lituania).

La cat. 53 kg, Beatrice Ionela Ferenţ a învins-o în sferturi pe Vestina Daniseviciute (Lituania), a pierdut semifinala cu ucraineanca Lilia Malanciuk, dar va lupta, vineri, pentru bronz, cu bulgăroaica Mihaela Jivkova Mihova sau cu germanca Anastasia Blayvas.

  • În cadrul cat. 57 kg, Georgiana Carla Lircă a fost învinsă în sferturi de italianca Aurora Russo.

Gabriela Cuc a trecut în sferturile cat. 62 kg de poloneza Paulina Malgorzata Danisz, a pierdut semifinala cu ucraineanca Irina Bondar, dar o va înfrunta vineri pe estoniana Viktoria Vesso în meci pentru medalia de bronz.

La cat. 65 kg, Amina Roxana Capezan şi-a asigurat o medalie prin calificarea în finala de vineri. Românca a dispus în preliminarii de suedeza Nora Elin Cecilia Svensson, în sferturi a întrecut-o pe turcoaica Busra Efe, în semifinale a câştigat duelul cu letona Elma Zeidlere, iar în finală o va înfrunta pe azera Birgul Soltanova.

La cat. 72 kg, Paula Aurelia Izabela Rotaru a pierdut în sferturi meciul cu poloneza Wiktoria Choluj, dar va lupta pentru bronz, vineri, cu maghiara Noemi Szabados.

  • România participă cu 30 de luptători la competiţie, câte zece la fiecare stil. Concursul masculin de lupte libere va încheia competiţia.

Anul trecut, delegaţia României a încheiat Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Plovdiv cu cinci medalii, aurul câştigat de Andreea Beatrice Ana (cat. 55 kg), argintul cucerit de Amina Roxana Capezan (cat. 65 kg), Maria Larisa Niţu (cat. 72 kg) şi Krisztian Biro (cat. 74 kg, lupte libere) şi bronzul obţinut de Denis Florin Mihai (cat. 55 kg, greco-romane).

viewscnt
Articole similare