Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Am aflat prima echipă retrogradată din Serie A. O fostă campioană a Italiei şi finalistă de Champions League a retrogradat pentru a cincea oară oară în istorie

Am aflat prima echipă retrogradată din Serie A. O fostă campioană a Italiei şi finalistă de Champions League a retrogradat pentru a cincea oară oară în istorie

Serie A

Comentarii

Sampdoria a retrogradat matematic din primul eşalon fotbalistic al Italiei, la finele partidei cu Udinese, scor 0-2.

Pe ”Dacia Arena” din Udine, gazdele au deschis scorul în minutul nouă prin Roberto Pereyra. Friulanii şi-au dublat avantajul după jumătate de oră de joc, graţie reuşitei semnate de  marocanul Adam Masina. Cu patru etape înainte de final, genovezii nu mai pot ieşi din zona retrogradabilă. ”Samp” este pe ultimul loc, cu 17 puncte, iar Hellas Verona, echipa ce se află pe primul loc ce asigură supravieţuirea are 30 de puncte.

Echipa patronată de Massimo Ferrero a obţinut doar trei victorii în 34 de partide şi are probleme financiare foarte mari. Unele surse relatează că, echipa genoveză este în pragul falimentului.

2023, un an negru pentru fanii ”Doriei”

Retrogradea echipei favorite este a doua lovitură grea pe care o primesc suporterii Sampdoriei. Pe 6 ianuarie, la mai puţin de o lună de la moartea lui Sinisa Mihajlovic, Gianluca Vialli, poate cel mai iubit fotbalist din istoria clubului s-a stins din viaţă după ce a pierdut bătălia cu o boală incurabilă. ”Luca” a jucat pentru echipa genoveză între 1984 şi 1992 şi a marcat 85 de goluri în 223 de meciuri. Alături de bunul său prieten Roberto Mancini, Vialli i-a adus Sampdoriei singurul titlu din istoria clubului în 1991.  În acel an, fostul fotbalist al lui Chelsea a fost golgheter în Italia cu 19 reuşite. 

Un an mai târziu, ”Doria” a jucat o finală de Liga Campionilor, pierdută dramatic în reprizele de prelungiri, contra Barcelonei. Pe lângă titlul din 1990, Sampdoria mai are în palmares o Cupă a Cupelor câştigată în acelaşi an.

Sampdoria joacă în Serie A din sezonul competiţional 2012-2013. Din acel moment, cea mai bună clasare a clubului a avut loc în 2015. Atunci, genovezii au încheiat sezonul pe locul şapte.

Afla mai multe despre: sampdoria,  

viewscnt
Articole similare