You are here:

”Am făcut o primă repriză execrabilă”. Lixandru îşi ”face mea culpa” după eliminarea din UCL

”Am făcut o primă repriză execrabilă”. Lixandru îşi ”face mea culpa” după eliminarea din UCL

FCSB

Comentarii

Formaţia FCSB a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 3-2 (3-0), de echipa cehă Sparta Praga, în manşa secundă a turului trei preliminar.

Lixandru, concluzii după ce FCSB a fost eliminată de Sparta Praga

În tur, scorul a fost egal, 1-1. Marţi, pentru FCSB au marcat Olaru, în minutul 60, şi Edjouma, în minutul 85, în timp ce pentru Sparta Praga au înscris Birmancevic (13, 28) şi Haraslin (37).

Mihai Lixandru, fotbalistul de la FCSB, a vorbit despre înfrângerea suferită, azi, în Ghencea.

”Visul Champions League s-a terminat. Am făcut o primă repriză execrabilă. Prima repriză a fost a lor. Lor le ieşea tot şi nouă nimic. Trebuie să ne ridicăm.

Nu ar fi fost o minune (n.r. să egaleze), dar ar fi fost foarte greu. Eram aproape, dar nu s-a întâmplat. Nu am fost surprinşi deloc. Lor le-au ieşit nişte lucruri, în minutul 10 gol din corner. Am exersat cornerele.

Le-a convenit situaţia asta să ne desfacem noi şi ei să controleze. Am încercat să intrăm cât de bune am putut. O fază fixă poate face diferenţa şi cred că acea fază fixă a făcut diferenţa.

S-au dat puţine minute de prelungiri. S-a tras mult de timp şi tu ca arbitru trebuie să vezi asta mereu. Ne-a arătat ceasul mereu şi la final a arătat cinci minute.

Când iei gol în minutul 10, se schimbă jocul şi nu ne-a mai ieşit nimic. Mergem în play-off-ul de Europa League. Au jucători foarte înalţi şi asta s-a întâmplat. Nu plecăm favoriţi. Sunt 50-50 şansele. E foarte importantă această dublă.

În opinia mea am arătat că avem caractere. Ei sunt cotaţi de mai bine de trei ori ca noi şi în a doua repriză nu au ştiut să scoată cămaşa. 

Fanii erau foarte supăraţi la pauză, dar nu am fost fluieraţi, înjuraţi. În România e mai rar. Am fost foarte nervos la final. Mi se păreau puţine minute de prelungire şi se trăgea de timp.”, a spus Mihai Lixandru la finalul jocului.

FCSB a evoluat în următoarea formulă: Târnovanu - Creţu, Dawa, Ngezana, Radunovic - Şut (Edjouma - 46), Lixandru (Alhassan - 72) - Ştefănescu (Baeten - 46), Olaru, Băluţă (Popa - 46) - Miculescu. Antrenor: Elias Charalambous.

  • Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Danemarca, avându-l la centru pe Morten Krogh la centru.

FCSB va evolua în play-off-ul Ligii Europa, unde va întâlni echipa austriacă LASK Linz. Manşa tur urmează să se dispute la Linz, pe 22 august, în timp ce returul va fi programat la Bucureşti, pe 30 august.

Afla mai multe despre: fcsblixandrusparta praga 

viewscnt
Articole similare