You are here:

„Am fost un fotbalist mai bun decât Hagi!” Numele legendar care se consideră cel mai bun din istoria fotbalului românesc

„Am fost un fotbalist mai bun decât Hagi!” Numele legendar care se consideră cel mai bun din istoria fotbalului românesc

Fotbal

Comentarii

Liţă Dumitru consideră că a fost un jucător mai complet decât nume uriaşe precum Hagi, Balaci sau Dobrin.

Fotbalistul legendar care se consideră mai bun decât Dobrin, Hagi sau Balaci

Ion "Liţă" Dumitru, fostul mare internaţional, a ajuns la 74 de ani şi a oferit un interviu amplu, în care a discutat numeroase subiecte. Ca fotbalist, Liţu Dumitru a fost idolul lui Gică Hagi şi a avut un cuvânt important de spus în fotbalul românesc. Acum, retrospectiv, fostul mijlocaş susţine că erau multe capitole la care îi depăşea pe fotbaliştii consideraţi cei mai buni din istoria României.

„(n.r. Spuneaţi că Jackie Ionescu a zis un adevăr când v-a considerat cel mai valoros fotbalist român al tuturor timpurilor. Ce credeţi că aveaţi în plus faţă de rivalii tradiţionali Dobrin, Balaci, Hagi?)

Păi, să-i luăm pe rând. Dragul de Gicu, Dumnezeu să-l odihneasă!, era genial cu mingea la picior. Însă cât am mai alergat eu ca să-i asigur spatele, să facă el ce voia pe faza ofensivă... Ilie Balaci, la fel. Este un băiat admirabil, mă rog, a fost, nu mă pot obişnuit cu gândul că s-a prăpădit şi el. Faza defensivă nu o făcea aproape deloc.

Gică Hagi mi-a spus şi mie că aprecia la mine faptul că făceam ambele faze la fel de bine. Tot el mi-a dezvăluit o discuţie pe care a avut-o cu Cruyff, discuţie care l-a făcut să vadă un pic altfel fotbalul.

Când au lucrat împreună la Barcelona, marele Johan i-a zis: "Gică, ofensiv eşti senzaţional! Dar când pierzi mingea cine vrei să alerge ca s-o recupereze, eu?!

(n.r. Deci marele atu al lui Liţă Dumitru în comparaţia eternă cu Dobrin, Balaci şi Hagi este că el a făcut ambele faze ale jocului la fel de bine, nu?)

Cam aşa ceva. Plus că eu loveam perfect mingea cu ambele picioare. Aveam şi şut bun, executam bine şi fazele fixe. Mă rog, nu mă mai laud singur, ajunge”, a spus Liţă Dumitru, potrivit iamsport.ro.

Afla mai multe despre: lita dumitrugica hagifotbal 

viewscnt
Articole similare