Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Am rămas fidel unor principii”. Cum explică Edi Iordănescu neconvocare lui Chiţu şi Dan Nistor

”Am rămas fidel unor principii”. Cum explică Edi Iordănescu neconvocare lui Chiţu şi Dan Nistor

Echipa națională

Comentarii

Selecţionerul echipei naţionale a prefaţat la FRF.tv meciurile cu Israel şi Elveţia.

Edi Iordănescu, despre neconvocarea lui Chiţu şi Dan Nistor

Lotul convocat de Edi Iordănescu a stârnit diverse discuţii având în vedere că cei mai în formă jucători ai campionatului, Aurelian Chiţu şi Dan Nistor, nu au prins lista finală. Selecţionerul a revenit cu explicaţii înainte de cele două meciuri.

„Şi abordarea cu privire la selecţie este un pic diferită. Am apelat la un număr mai mare de jucători tocmai pentru a avea soluţii şi a putea reacţiona indiferent de scenariu. Mi-am dorit un lot mai numeros şi, în funcţie de ce va cere fiecare joc în parte, să avem soluţii. Am simţit că este nevoie să fim acoperiţi cu profiluri diferite de jucători pentru fiecare poziţie.

Eu nu trebuie să justific public selecţia, ci rezultatele. Cu siguranţă că fiecare are dreptul la opinie. Tot timpul a fost comentată selecţia, şi în perioada mea şi înainte de mine. Am rămas fidel unor principii. În primul rând, am dorit continuitate. Am spus mereu, campania e scurtă şi nu putem să facem experimente.

În trecut, când se schimbau 10-12 jucători de la o acţiune la alta, se cerea continuitate, pentru a avea omogenitate. Acum, că am mers pe continuitate, se vorbeşte mai mult despre forma temporară a jucătorilor. Mai mult decât atât, jucătorii la care am apelat sunt îndelung monitorizaţi, nu i-am descoperit acum. Unii pot fi debutanţi, dar avem încredere în toţi cei care sunt aici”, a adăugat selecţionerul.

Ce a declarat despre meciul cu Israel:

„Meciul cu Israel este decisiv şi nu trebuie să ne ferim de realitate. Noi am făcut ca acest meci să fie decisiv, am câştigat această şansă prin tot ce am făcut în această campanie. Poate fi un meci de totul sau nimic.

Când duci o campanie fără înfrângere şi totuşi ajungi să depinzi de un rezultat la ultima acţiune nu e tocmai confortabil. Asta face ca presiunea să fie imensă, dorinţa fantastică. Grupul este pregătit.

Avem un singur fel de a aborda jocurile, cu luciditate, maturitate şi spirit. Jocurile Israelului ne pot aduce în orice situaţie, să ne fie suficient sau nu un punct”, a precizat Iordănescu iniţial pentru FRF TV.

Afla mai multe despre: israeledi iordănescunaţionala româniei 

viewscnt
Articole similare