Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Amănunte tulburătoare din ziua accidentării lui Mihai Neşu. "Noi am crezut că glumeşte. Tremura şi spunea că nu se poate ridica"

Amănunte tulburătoare din ziua accidentării lui Mihai Neşu. "Noi am crezut că glumeşte. Tremura şi spunea că nu se poate ridica"galerie foto

Stranieri

Comentarii

Luna aprilie a anului 2010 a fost una tristă pentru fotbalul românesc, dar şi cel olandez. Fundaşul stânga român, Mihai Neşu, a ratat o aterizare la antrenamentul echipei sale olandeze, Utrecht, iar după cădere verdictul a fost crunt: ruptură a vertebrei cervicale - paralizie pe viaţă.

La acea vreme, concurentul lui Mihai Neşu pe post era un jucător australian în vârstă de 22 de ani, Michael Zullo, adus din campionatul Australiei, de la Brisbane Roar, cu o săptămână înainte de nefericitul incident. Ajuns la 31 de ani, Michael Zullo, reîntors în ţara sa natală, la Sydney FC, a povestit pentru presa de la Antipozi cât de mult l-a schimbat tragedia în care a fost Mihai Neşu, şi cât de multe îi datoarează românului.

"Mi se ridică părul pe mine numai când mă gândesc. Era un jucător internaţional român, un foarte bun jucător al celor de la Utrecht şi un favorit al fanilor. Eu eram băiatul tânăr care venea să încerce să-i ia locul de titular. Decizia a fost luată deoarece acesta putea să plece la finalul sezonului. Dar chiar şi aşa, a continuat să mă ajute cât de mult a putut, chiar dacă încercam să-i iau locul. Era foarte amabil, de asemenea, un jucător foarte bun, fericit cu viaţa lui. Apoi, de la o zi la alta.... o zi normală de antrenament... s-a ciocnit cu unul dintre coechipierii noştri (Alje Schut). Părea ceva inofensiv. A căzut şi a început să tremure. Noi am crezut că glumeşte, că râde de noi, dar el spunea <<nu pot să mă ridic, nu mă pot ridica>> şi clătina din cap. Nu ştiam atunci....dar acum este paralizat. I-a schimbat viaţa pe vecie", a povestit Zullo.

Mihai Neşu avea 28 de ani în momentul accidentării şi a fost obligat să pună capăt carierei de fotbalist. În acest moment, Neşu coordonează o fundaţie umanitară care ajută copiii cu dizabilităţi locotorii din România, şi le asigură aceştia tot necesarul.

Michale Zullo a devenit titular după accidentarea lui Neşu, apoi a prins şi primele sale prezenţe în tricoul echipei naţionale. Acesta recunoaşte cât de mult i-a schimbat viaţa evenimentul de la Utrecht.

"Mi-a oferit o nouă perspectivă şi m-a ajutat să apreciez lucrurile pe care le am în viaţă, de succesul pe care îl am, să apreciez atunci şi acolo, să mă bucur de moment şi nu privesc prea departe spre viitor. Mihai Neşu era un jucător grozav, dar o persoană şi mai bună", a conchis Michael Zullo, pentru FoxSports.com.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: fotbalutrechtnesu 

viewscnt
Articole similare