adplus-dvertising
You are here:

Ambiţia lui Mircea Lucescu! Antrenorul român a calificat-o pe Dinamo Kiev în turul trei preliminar al Ligii Campionilor

Ambiţia lui Mircea Lucescu! Antrenorul român a calificat-o pe Dinamo Kiev în turul trei preliminar al Ligii Campionilor
Comentarii

Dinamo Kiev, echipă antrenată de Mircea Lucescu, a învins, miercuri, în deplasare, formaţia Fenerbahce Istanbul, scor 2-1, după prelungiri, şi s-a calificat în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Pentru Dinamo Kiev au marcat Buialski (57) şi Karavaev (114). Golul echipei Fenerbahce a fost înscris de Szalai, în minutul 89. În tur, scorul a fost egal, 0-0.

Alte rezultate ale meciurilor jucate miercuri:

Bodo/Glimt (Norvegia) - Linfield Belfast (Irlanda de Nord) 8-0 (0-1 în tur)

Malmo FF (Suedia) - (+) Zalgiris Vilnius (Lituania) 0-2 (0-1 în tur)

FC Zurich (Elveţia) - (+) Qarabag (Azerbaidjan)  2-2 (2-3 în tur).

Mircea Lucescu a vorbit despre retrogradarea istorică a lui Dinamo

”E mai sărac fotbalul românesc fără Dinamo, dar şi Dinamo cred că va găsi soluţii pentru a reveni. De o altă manieră, în aşa fel încât să nu trebuiască să mai stea la cheremul nimănui. Părerea mea a fost şi va rămâne că trebuie să facă acelaşi lucru pe care l-a făcut şi Rapid, să plece de la zero, din divizia a treia, să crească, ca o echipă profesionistă, aşa cum stă bine echipelor de brand din România. 

Trecând de la an la an cu datorii imense, nici nu ştii la cine se duc banii care se strâng, sunt folosiţi mai mult pentru a plăti datoriile decât pentru a ajuta echipa să crească şi jucătorii să evolueze la un nivel de performanţă, aşa cum îi stă bine unei echipe precum Dinamo. E păcat că s-a întâmplat acest lucru, cred că toţi cei care au avut această echipă în primire, după anii '90, sunt răspunzători de situaţia în care se găseşte Dinamo. 

Eu am lăsat în 1990 o echipă extraordinară, una dintre cele mai bune echipe din Europa. Sacchi spunea, la cum jucam, dacă mai aveam 2-3 ani, echipa putea să fie la cel mai înalt nivel. Din păcate, s-a destrămat, au plecat 10 jucători, iar cei care s-au ocupat de echipă în continuare nu au reuşit să păstreze acelaşi nivel de performanţă. 

Eu am o vârstă, sunt atâţia oameni tineri legaţi de Dinamo, cu o dragoste extraordinară pentru Dinamo. Aţi văzut şi reacţia lui Lupescu, sunt atâţia oameni care ar putea să preia această echipă, pentru că e nevoie de mult entuziasm pentru a face lucruri şi bineînţeles şi de ajutor”, a declarat Mircea Lucescu. 

viewscnt
Articole similare