Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ana Maria Popescu s-a retras! Despărţire emoţionantă pentru campioana României: "Totul doare prea tare. Mă duc să termin de plâns" | BREAKING NEWS

Ana Maria Popescu s-a retras! Despărţire emoţionantă pentru campioana României: "Totul doare prea tare. Mă duc să termin de plâns" | BREAKING NEWS

Alte sporturi

Comentarii

Ana Maria Popescu se retrage la 37 de ani din scrimă. Anunţul a fost făcut, printre lacrimi, de campioana României, după ultima competiţie la care a participat.

Retragere în lacrimi pentru Ana Maria Popescu din scrimă

Cupa Mondială de la Dubai, unde a luat medalia de argint, a fost ultima competiţie pentru sportiva din România. Ana Maria Popescu a anunţat, la o zi de la revenirea în România, că nu continuă, dar se va ocupa, în continuare, de sportivii români. 

Sportiva intrată în istorie a plâns, în imaginile publicate, şi le-a mulţumit celor cu care a colaborat în cariera impresionantă. 

"Se pare că se încheie. Peste 20 de ani petrecuţi în sala de scrimă... A fost ultima competiţie (n.r. - etapă de Cupa Mondială) pentru mine. Credeam că sunt pregătită pentru momentul ăsta, pentru că nu simt să merg mai departe. Asta a fost tot şi cumva cred că din copilărie mi-am promis că o să simt momentul în care să mă opresc. E momentul. Acest moment a venit, ştiu treaba asta, nu mai am motivaţie să merg mai departe. Totul doare prea tare, e momentul să încep o nouă viaţă, să am o viaţă în afara sălii de strimă. În sală voi reveni, dar nu voi mai îmbrăca acest costum într-o competiţie oficială şi e greu.

Măcar am început fără podium, dar termin pe podium, locul II (n.r. - la Cupa Mondială). Cred că mama a avut dreptate atunci când m-am întors la primul campionat naţional, clasându-mă penultima. Mi-a spus că dacă întorc clasamentul invers, mă simt vicecampioană. Uite că azi sunt vicecampioană, anul ăsta a fost de argint pentru mine, dar sunt bucuroasă că, deşi nu a fost una dintre competiţiile foarte tari, sunt bucuroasă că am apucat să urc pe podium.

Ţin să vă mulţumesc tuturor pentru sprijin, tuturor oamenilor cu care am colaborat de-a lungul timpului, oamenii cu care am crescut, cu care am făcut echipă, începând de la federaţie, Clubul Sportiv al Armatei Steaua, COSR, toţi oamenii care au fost implicaţi în povestea asta şi sper să scriem poveşti frumoase pentru sportivii români. Vă iubesc pe toţi şi vă mulţumesc, mai ales vouă care sunteţi pe social media şi aţi fost alături de mine, atunci când s-a terminat cu medalie, dar mai ales atunci când am dat nuca-n perete, de la începutul competiţiei. 

Sper să rămâneţi alături de mine, pentru că s-a încheiat un capitol din viaţa mea, dar cu siguranţă vor urma alte surprize. Mă duc să termin de plâns. 

Ana Maria Popescu a fost invitata Telekom Sport în cadrul emisiunii Zoom Sport, în care a vorbit despre viaţa sa şi cariera din scrimă. 

Ana Maria Popescu, în istoria scrimei

Palmaresul impresionant al Anei, 3 medalii olimpice, 6 mondiale şi 11 europene, cu 9 medalii de aur în total, plus cele 37 de Cupe Mondiale câştigate, e unul al recordurilor în scrima românească, ea fiind cea mai titrată scrimeră din România.

Ana a fost desemnată cea mai bună spadasină a lumii în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020, 2020-2021. 

 

Afla mai multe despre: ana maria popescuana maria popescu retragereana maria branzascrima 

viewscnt
Articole similare