Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Analiza dură a lui Cornel Dinu după ultimul titlu cucerit de CFR: ”A câştigat chiorul în ţara orbilor. Au avut un joc meschin. Nu aş putea să fiu mândru de aceste titluri!” EXCLUSIV

Analiza dură a lui Cornel Dinu după ultimul titlu cucerit de CFR: ”A câştigat chiorul în ţara orbilor. Au avut un joc meschin. Nu aş putea să fiu mândru de aceste titluri!” EXCLUSIV

CFR Cluj

Comentarii

Cornel Dinu, expertul Orange Sport, a analizat ultimul titlu cucerit de CFR şi Dan Petrescu în Liga 1.

CFR Cluj a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), echipa Universitatea Craiova, în penultima etapă a play-off-ului Ligii 1, şi a câştigat al cincilea titlu consecutiv de campioană a României, al optulea din istoria sa.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, clujenii au 57 de puncte, în timp ce a doua clasată, FCSB, care a înregistrat sâmbătă o remiză, are 53 de puncte. CFR Cluj a mai câştigat campionatul în 2008, 2010, 2012, 2018, 2019, 2020 şi 2021.

Totuşi Cornel Dinu nu a fost impresionat de ce a reuşit CFR şi a avut o analiză dură. Expertul Orange Sport susţine că CFR a avut un joc meschin şi că el nu ar fi mândru dacă ar fi câştigat aceste titluri la fel cum a făcut-o CFR. 

”A câştigat chiorul în ţara orbilor. Au avut un joc meschin. Nu aş putea să fiu mândru de aceste titluri!” 

”Au avut datorii mari. Au fost aproape de faliment. În fine, nu vreau să mai intru în amănunte de genul acesta. Eu am o mentalitate cu totul aparte. Parcă aşa am fost şi educat de mic, de către antrenorul meu. 

De exemplu, antrenorii lui Dinamo de la Început sau chiar de la echipa naţională în anuminte momente există şansă şi neşansă. De multe ori câştigi cu şansă. Se spunea că azi am avut noroc, dacă mai jucăm aşa se va alege praful şi trebuie să avem grijă. 

Părerea mea este că au câştigat, cum s-ar spune... chiorul în ţara orbilor, în ultimii ani de zile. Nu au avut absolut deloc nişte adversari care să le pună probleme. Au avut un joc parcimonios, meschin. Eu dacă aş câştiga aceste titluri, nu aş fi bucuros, pentru că fotbalul presupune spectacol.

La ce jucători... aste este părerea mea. Este o echipă care a dat dovadă de un cinism de neacceptat. De o anumită sfidare a legilor jocului, a ceea ce însemnă frumuseţe. De asta sunt stadionale... Este o echipă care în ultimii 5 ani de zile a câştigat în proporţii de 90 la sută cu goluri macate la faze fixe. Fotbalul pe care îl joacă CFR-ul este departe de ceea ce înseamnă raţiunea de a exista a acestui joc”, a spus Cornel Dinu, în exclusivitate, pentru Orange Sport. 

Clasamentul play-off-ului: 1. CFR Cluj – 57 de puncte, 2. FCSB – 53, 3. Universitatea Craiova – 45, 4. FC Voluntari – 32, 5. Farul – 32, 6. FC Argeş – 27.

Afla mai multe despre: cfr-dan petrescu-cornel dinu 

viewscnt
Articole similare