Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Analiza lui Cornel Dinu după retrogradarea istorică a lui Dinamo! ”Să se facă 18 echipe şi să se salveze din nou. Fenomenul s-a acutizat şi a devenit hidos!” EXCLUSIV

Analiza lui Cornel Dinu după retrogradarea istorică a lui Dinamo! ”Să se facă 18 echipe şi să se salveze din nou. Fenomenul s-a acutizat şi a devenit hidos!” EXCLUSIV

Dinamo București

Comentarii

Dinamo a retrogradat, duminică, în Liga a 2-a, după ce a pierdut barajul cu Universitatea Cluj, scor general 1-3, după 0-2 în tur şi scor 1-1 în retur.

Dinamoviştii vor evolua în eşalonul secund pentru prima dată de la înfiinţarea clubului, în 1948. După ce U Cluj a câştigat cu 2-0 în Ardeal, Universitatea a avut o misiune uşoară la Bucureşti. Echipa clujeană a deschis scorul în minutul 17, prin Tescan. Morar a egalat pentru Dinamo în minutul 19. 

Până la final, Dinamo şi-a creat mai multe ocazii şi a lovit chiar şi bara. Totuşi, echipa lui Uhrin nu a reuşit să ducă meciul în prelungiri şi a suferit o retrogradare istorică. La finalul meciului, Emil Boc, un fan declarat al Universităţii, a fost mulţumit de rezultat şi a declarat că promovarea a fost obţinută doar pe teren şi nu există niciun fel de suspiciune. 

După retrogradarea lui Dinamo, Cornel Dinu a făcut o scurtă analiză. El a precizat că în această situaţie s-a ajuns din cauza deciziilor care au fost luate pe parcursul anilor în Ştefan cel Mare. De asemenea, el a adus în discuţie episodul cu investitorii spanioli, care au complicat şi mai mult situaţia lui Dinamo. 

 ”Să se facă 18 echipe şi să se salveze din nou. Fenomenul s-a acutizat şi a devenit hidos!”

”Acum 2 ani, s-au făcut din 14-16 echipe. Să se facă 18 echipe şi să se salveze din nou Dinamo... glumesc. Ceea ce s-a petrecut în seara asta este efectul ultimilor ani. Acum este doar un efect, cauzele sunt mult mai vechi. Am să spun faptul că în fotbalul românesc există o triadă de apucături, le-aş spune eu. Prima este onorabilă. Chiar scriam la ultima carte acum două nopţi. Unul dintre exemple pentru a intra în fotbal pentru a se face cunoscut, cred că a fost Dinel Staicu. Care din poliţist de economic la Craiova a devenit proprietar de echipă. Fenomenul s-a acutizat şi a devenit hidos, în ceea ce înseamnă fotbalul de club din România. 

Sigur, Dinamo a trecut şi printr-o perioadă nefastă. A fost nenorocirea asta, cu spaniolii. Faptul că nu a existat niciun cap limpede care să conducă. S-a ajuns la un administrator judiciar, care e un om care încearcă să îşi facă meseria. În ziua de azi, dacă te apuci să spui adevărul, eşti imediat blamat. 

Nu ştiu ce se va întâmpla cu Dinamo, cert este că atunci când au fost ascultate nişte sfaturi de la oameni care ştiu ce înseamnă Dinamo, care ştiau ce e cu fotbalul şi ştiu de exemplu că o concepţie de joc se poate pregăti dacă lucrezi 10-12 ore într-un ciclu săptămânal, în diverse combinaţii, dacă ele sunt pe benzile din zona centrală, dar o astfel de concepţie de joc devine cu adevărat eficientă după 8 luni de zile”, a declarat în exclusivitate Cornel Dinu, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: dinamo-u cluj-liga 2-cornel dinu 

viewscnt
Articole similare