You are here:

Andrei Burcă l-a descris pe Mircea Lucescu înaintea partidelor echipei naţionale din Nations League: "Un monument al fotbalului"

Andrei Burcă l-a descris pe Mircea Lucescu înaintea partidelor echipei naţionale din Nations League: "Un monument al fotbalului"
Comentarii

Andrei Burcă, unul dintre principalii componenţi ai echipei naţionale din ultimul an, a vorbit despre atmosfera din jurul "tricolorilor" odată cu venirea lui Mircea Lucescu.

Fundaşul român al celor de la Bani Yas, formaţie din campionatul Emiratelor Arabe Unite, a vorbit despre presiunea debutului "tricolorilor" în grupa din UEFA Nations League. România va întâlni selecţionata din Kosovo la prima partidă din grupa completată de Lituania şi Cipru, în Liga Naţiunilor.

Burcă este de părere că experienţa de la EURO 2024 a fost benefică jucătorilor, iar venirea noului selecţioner, Mircea Lucescu, poate reprezenta un nou început pentru "tricolori".

Fostul fundaş al celor de la CFR Cluj este de părere că toţi componenţii echipei naţionale vor fi nevoiţi să depună un efort în plus pentru a menţine ştacheta ridicată odată cu performanţele obţinute la Campionatul European din Germania.

Andrei Burcă: "Domnul Lucescu nu mai are nevoie de prezentare"

"Domnul Lucescu nu mai are nevoie de prezentare. Este un monument al fotbalului, unul dintre cei mai titraţi antrenori. Este un nou început şi chiar vreau să mă bucur de acestă experienţă. Trebuie să profităm de acest lucru cu toţii. S-a încheiat o etapă, şi acum trebuie să fim conştienţi că este un nou început şi să continuăm baza pe care am clădit-o în ultimii ani, la turneul final din Germania.

De aici să punem în fiecare zi câte o cărămidă. Asta poate să ne împlinească profesional. Să creştem în fiecare zi. Trebuie să vedem până unde putem ajunge şi până unde putem face performanţă. Trebuie să fim conştienţi că am făcut o performanţă la EURO, dar această performanţă vine cu o foarte mare responsabilitate.

Am ridicat ştacheta şi pretenţiile vor fi din ce în ce mai mari din partea fanilor şi a presei. E datoria noastră să lucrăm mental şi să facem ce am făcut la EURO şi în preliminarii. Primul gând să dăm totul pe teren. Am căpătat experienţă la EURO şi nu putem să renunţăm la ce am clădit în trecut.

Cu siguranţă, domnul Lucescu a fi foarte exigent cu noi. Noi trebuie să punem pe teren cea mai bună variantă a noastră în fiecare meci, în fiecare antrenament. Doar aşa putem să creştem. Este responsabilitatea noastră să încercăm zi de zi să devenim mai buni. E de datoria noastră de a prinde cât mai multe turnee finale", a declarat Andrei Burcă, conform FRF TV.

Afla mai multe despre: echipa nationalamircea lucescukosovoandrei burcanations leagueromania 

viewscnt
Articole similare