You are here:

Angelique Kerber, fost lider WTA, se va retrage din activitate după Jocurile Olimpice

Angelique Kerber, fost lider WTA, se va retrage din activitate după Jocurile Olimpice

Tenis

Comentarii

Angelique Kerber, numărul 1 mondial între 2016 şi 2017, a anunţat, joi, pe contul său de Instagram că turneul olimpic va fi ultima competiţie din cariera sa.

Jucătoarea germană, care a câştigat Australian Open şi US Open în 2016, precum şi Wimbledon în 2018, a ocupat locul 1 mondial timp de 34 de săptămâni, între 2016 şi 2017.

“Linia de sosire. Înainte de începerea JO, pot spune deja că nu voi uita niciodată #Paris2024, deoarece va fi ultimul meu turneu profesionist ca jucătoare de tenis. Şi deşi aceasta ar putea fi de fapt decizia corectă, nu voi simţi niciodată aşa. Pur şi simplu pentru că iubesc acest sport din toată inima şi sunt recunoscătoare pentru amintirile şi oportunităţile pe care mi le-a oferit.

Paris 2024 va marca linia de sosire a celei mai incredibile călătorii la care aş fi putut visa vreodată crescând cu o rachetă în mână. Sunt mult mai multe lucruri pe care vreau să le spun şi oameni cărora să le mulţumesc, pe care le voi face după ce am terminat ultimul meu meci ... dar pentru moment, voi lua timp şi voi absorbi fiecare secundă a acestui episod final pe teren. Vă mulţumesc tuturor pentru sprijin - înseamnă foarte mult pentru mine”, a notat Kerber pe Instagram.

La 36 de ani, ea îşi încheie cariera pe terenurile de la Porte d'Auteuil, la turneul olimpic. Roland Garros va rămâne în amintirea ei ca o despărţire, precum şi singurul Grand Slam care lipseşte din palmaresul ei. În primul tur la JO, o va înfrunta pe japoneza Naomi Osaka, de asemenea fostă număr 1, care a reuşit o performanţă remarcabilă în turul al doilea de la Roland Garros, împotriva actualului lider al circuitului, Iga Swiatek.

Afla mai multe despre: angeliquekerber 

viewscnt
Articole similare