Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Anglia are cel mai valoros lot de la Cupa Mondială. La ce sumă uriaşă sunt cotaţi fotbaliştii lui Southgate şi cine este jucătorul surpriză care conduce topul

Anglia are cel mai valoros lot de la Cupa Mondială. La ce sumă uriaşă sunt cotaţi fotbaliştii lui Southgate şi cine este jucătorul surpriză care conduce topul

Cupa Mondială

Comentarii

Anglia este selecţionata cu cel mai valoros lot de la Cupa Mondială din Qatar, iar internaţionalul englez Jude Bellingham se află în fruntea unei liste cu peste 800 de jucători, arată un studiu realizat de grupul elveţian de cercetare CIES Football Olservatory.

Potrivit acestui studiu, lotul de 26 de jucători al Angliei este evaluat la puţin peste 1,5 miliarde de euro, ca valoare de transfer, iar Bellignham, în vârstă de 19 ani, este cotat la 202 milioane de euro, fiind cel mai valoros dintre fotbaliştii prezenţi la turneul final din Qatar.

Jucătorul echipei Borussia Dortmund, considerat unul dintre cei mai buni tineri jucători din lume, a marcat unul dintre golurile Angliei în victoria obţinută în faţa Iranului (6-2), luni, în Grupa B a competiţiei din Qatar.

Brazilia ocupă locul secund pe această listă, cu o valoare de transfer de 1,45 miliarde de euro, iar Vinicius Junior, atacantul lui Real Madrid, este considerat cel mai valoros jucător brazilian, cu o cotă de 200 de milioane de euro.

Pe poziţia a treia se află Franţa, cu un lot evaluat la 1,34 miliarde de euro, dominat de starul lui PSG, Kylian Mbappe, a cărui valoare de transfer se ridică la 185 de milioane de euro, conform studiului.

Primele trei clasate sunt urmate de Spania (1,2 miliarde de euro), Portugalia (1,15 miliarde euro) şi Germania (1,02 miliarde euro).

Tehnica statistică utilizată în studiu pentru a construi modelul a fost regresia liniară multiplă, cu taxe plătite de cluburi ca o variabilă independentă, subliniază Reuters.

Eşantionul cuprinde peste 2.000 de tranzacţii ale jucătorilor transferaţi de la cluburi din cele cinci mari ligi europene, începând din iulie 2012 şi până în noiembrie 2021.

Valoarea totală a selecţionatelor participante la Cupa Mondială 2022 a fost estimată la 15 miliarde de euro.

Afla mai multe despre: anglia 

viewscnt
Articole similare