You are here:

Anglia este a doua echipă care accede în faza finală a Ligii Naţiunilor

Anglia este a doua echipă care accede în faza finală a Ligii Naţiunilor

Fotbal

Comentarii

UEFA a anunţat că prima ediţie a fazei finale a Ligii Naţiunilor va avea loc, în iunie 2019, în Portugalia. Pe lângă ţara viitorea ţară gazdă, care a terminat deja pe primul loc grupa şi s-a calificat în semifinale, duminică Anglia a obţinut de asemenea tichetele pentru faza finală.

Selecţionata pregătită de Gareth Southgate a învins Croaţia cu scorul de 2-1. Nu avea o altă variantă, pentru că orice alt rezultat retrograda reprezentativa engleză.  A fost însă victorie pentru elevii lui Southgate, care au întors rezultatul, deşi erau conduşi în minutul 78 cu 1-0.

Kramaric a marcat primul gol al meciului pentru croaţi în minutul 57. Cu 12 minute înainte de finalul partide, Jesse Lingard a restabilit egalitatea după o pasă a lui Harry Kane.

Vârful lui Spurs a apărut apoi la finalizare, în minutul 85. ”Hurrikane” a marcat golul victoriei şi al calificării în minutul 85. A fost prima reuşită pentru el după 747 de minute fără gol la naţională. Cu 7 puncte din patru meciuri, Anglia câştigă grupa cu Spania şi Croaţia. Ibericii termină pe locul 2, după ce au încasat şase goluri în meciurile cu Anglia şi Croaţia. Vicecampionii mondiali încheie grupa pe 3 cu doar 4 puncte, trei dintre ele în partida cu Spania.

În faza finală a Ligii Naţiunilor Portugaliei şi Angliei i se vor alătura celelalte două câştigătoare ale grupelor din divizia A. Favorite sunt Belgia din grupa 2 şi Olanda sau Franţa din grupa 1.

Semifinalele se vor disputa la 5 şi 6 iunie, iar meciul pentru locul trei şi finala vor avea loc la 9 iunie.

Afla mai multe despre: anglianaţionala anglieiharry kane 

viewscnt
Articole similare