You are here:

Antrenoarea cu care Camelia Potec a cucerit titlul olimpic a studiat finala de azi a lui David Popovici: "Acesta este dezavantajul, dar are rezistenţă"

Antrenoarea cu care Camelia Potec a cucerit titlul olimpic a studiat finala de azi a lui David Popovici: "Acesta este dezavantajul, dar are rezistenţă"

Jocurile olimpice

Comentarii

David Popovici luptă, miercuri, pentru un nou titlu olimpic, de această dată la 100 de metri liber, după ce luni s-a impus la 200 metri liber. Finala este programată la ora 23.39, iar Popovici s-a calificat cu al cincilea timp. Din ţară, Doina Sava, antrenoarea care a fost alături de Camelia Potec la titlul olimpic al acesteia, a oferit detalii despre finala de la 100 m de la Paris.

Doina Sava, înainte de finala lui David Popovici de la Jocurile Olimpice

Doina Sava se mândreşte că a obţinut mereu rezultate la competiţiile de top cu sportivii pe care i-a îndrumat. 

Campioană olimpică la Atena, în 2004, Camelia Potec este la Jocurile Olimpice de la Paris, iar antrenoarea sa de acum 20 de ani, Doina Sava, a prefaţat finala olimpică în care David Popovici vrea să continue să scrie istorie, după aurul olimpic de la 200 de metri. 

"Să ne scoatem din cap finala de aur (n.r. - de la 200 de metri) a lui David, care ne-a înnebunit pe toţi. Se pare că şi-a revenit, nu mi s-a părut că s-a consumat până în finală (n.r. - la 100 m), a scos un timp suficient, nu trebuia să se califice printre primii. Suta... Se poate întâmpla absolut orice. Este o cursă mai scurtă, de viteză şi acolo va fi o bătălie la care nu vom şti până nu se afişează cine e primul. Sper din toată inima şi ar fi mulţumitor să ia o medalie, nu mai contează culoarea. Este campion olimpic deja. Dacă e pe podium şi la sută, şi-a făcut treaba mai mult decât speram toţi", a declarat Doina Sava, înainte de a doua finală a lui David Popovici, la Paris. 

David Popovici: avantajul şi dezavantajul în finala olimpică de la 100 de metri 

Reputata antrenoare şi-a continuat analiza, în privinţa lui David Popovici. 

"Dezavantajul este că el e pregătit pentru 200. S-a văzut că acolo are şanse multe, nu are o viteză, nu poate pleca cu o viteză precum sprinterii, cum pleacă sutiştii, iar avantajul este partea a doua, pentru că are rezistenţă... Să vină pe partea a doua şi să-i rezolve. Va pleca mai greu, ei sunt puternici cei de pe centru şi valurile le va lua. El e un tip uşurel, dar sunt convinsă că se va bate şi cu valurile, şi cu contracandidaţii. 

De pe culoarul 2 nu poţi produce valuri, ci doar dacă eşti pe primul loc. El nu prea produce valuri, e longilin, nu se zbate cu apa. Nu e vorba despre valuri, că asta să fie ultima... Este pregătit, vorbind despre recuperare, poate menţine forma sportivă şi mai are doar o singură sută şi termină, în mai puţin de un minut. 

Da, nu mai are presiune, nu avem de ce să punem presiune, e campion olimpic într-o probă disputată, deci nu mai are presiune. Orice e un bonus de acum. Dacă mai ia o medalie pentru el, pentru noi, e minunat, iar aurul deja este...", a mai spus Doina Sava. 

Doina Sava a fost nu crede că adâncimea bazinului va influenţa cursa de la 100 de metri. 

"Nu cred că la sută de metri este în forma să facă recordul mondial la sută, l-a depăşit chinezul cu puţin, dar nu cred că e momentul acum să facă acest lucru. Nu ştiu dacă e cazul. Să fie câştigător. 

(n.r. - adâncimea bazinului e de 2.15 m, în loc de 2.30 m, contează?) S-au plâns mulţi înotători de acolo de apă, că nu este rapidă, deşi s-au făcut recorduri. Nu cred că poate influenţa, se înoată la suprafaţă, la un metru, un metru şi jumătate, valurile nu ajung până jos. Se înota şi în bazine cu înclinaţie variabilă, nu are legătură. Nu, adâncimea nu are importanţă. 

Fantastic, interstelar, fenomenal ar fi dacă ar lua aur şi acum, dar să ne mulţumim cu ce va ieşi, pentru că şi-a făcut datoria. E o mare performanţă, adunăm medaliile şi contează, că ne-o dorim din suflet. Pentru nataţia românească e o mândrie, am văzut aprecierea ţării", a adăugat Doina Sava, înainte de a doua finală a lui David Popovici, la Jocurile Olimpice de la Paris.  

 

Afla mai multe despre: jocurile olimpice david popovicidavid popovicidavid popovici finala 100 metri 

viewscnt
Articole similare