Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Antrenorul care spune că nu a continuat colaborarea cu Emma Răducanu din cauza unor “semnale de alarmă”! "Mă despărţeam indiferent dacă altă jucătoare era sau nu disponibilă"

Antrenorul care spune că nu a continuat colaborarea cu Emma Răducanu din cauza unor “semnale de alarmă”! "Mă despărţeam indiferent dacă altă jucătoare era sau nu disponibilă"

Tenis

Comentarii

Fostul tenismen Dmitri Tursunov, în prezent antrenor, a declarat că a decis să nu continue colaborarea cu Emma Răducanu la finalul perioadei de probă pentru că nu s-au înţeles în privinţa termenilor colaborării şi existau “semnale de alarmă” pe care nu le putea ignora, informează Reuters.

Tursunov spune că nu a continuat colaborarea cu Emma Răducanu din cauza unor “semnale de alarmă”

Răducanu a câştigat US Open în 2021 şi în iulie 2022 a ajuns pe locul 10 WTA, dar între timp a coborât şi se află pe poziţiaa 76 în ierarhia mondială.

Britanica în vârstă de 19 ani nu are un antrenor full-time din aprilie, când a încheiat colaborarea cu germanul Torben Beltz. În acest an, ea a avut o colaborare temporară cu Tursunov. Antrenorul rus a părăsit echipa lui Răducanu la finalul perioadei de probă şi acum o pregăteşte pe campioana olimpică Belinda Bencic.

“Mă despărţeam de Emma indiferent dacă altă jucătoare era sau nu disponibilă. Nu am ajuns la un acord în privinţa termenilor şi existau unele semnale de alarmă care nu puteau fi ignorate”, a explicat Tursunov într-un interviu pentru tennismajors.com. “Perioada noastră de probă s-a terminat la US Open, dar eu am mai rămas ca să încerc să văd dacă există o cale să impresionez echipa. Emma este absolut minunată, munceşte mult şi nu gândeşte şi nu se comportă ca un superstar... A fost o decizie foarte dificilă pentru mine să mă despart de o jucătoare care îmi place şi pe care o respect”, a adăugat antrenorul.

Tursunov a precizat că Emma Răducanu este “un proiect pe cel puţin un an”. “Însă aş spune că probabil este un proiect pe doi ani şi jumătate, mai sigur. Bineînţeles, oamenilor le este greu să înţeleagă cum este posibil că ea a câştigat deja US Open. Însă în opinia mea, jocul ei este foarte brut şi cred că are nevoie de multe îmbunătăţiri. Va dura ceva timp, însă după cum le-am spus ei şi celorlalţi din echipa ei: Cred că trebuie să aveţi o voce şi să încercaţi asta o vreme. Dacă nu funcţionează, bifaţi pe listă. Dar ea are un avantaj enorm: este extrem de talentată, este foarte atletică şi foarte coordonată, astfel că poate trece peste unele lucruri peste care nu trec alte sportive. Ingredientele sunt foarte bune, dar încă poţi să strici totul. Am simţit că era un proiect interesant, dar un proiect pe termen lung”, a explicat el.

Emma Răducanu ar fi trebuit să participe în perioada 8-16 octombrie la Transylvania Open, la Cluj-Napoca, dar s-a retras din cauza unei accidentări la încheietură. Luna viitoare, britanica urmează să joace în Billie Jean King Cup.

Afla mai multe despre: emma răducanudmitri tursunov 

viewscnt
Articole similare