Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Antrenorul lui Bournemouth, Eddie Howe, fascinat de românul Alexandru Dobre: "Mi-am dorit să-l răsplătesc. Este o persoană unică, un jucător unic"

Antrenorul lui Bournemouth, Eddie Howe, fascinat de românul Alexandru Dobre: "Mi-am dorit să-l răsplătesc. Este o persoană unică, un jucător unic"

Fotbal

Comentarii

Alexandru-Mihai Dobre (21 de ani), care a mai fost împrumutat în ligile inferioare din Anglia, la Bury, Rochdale sau Yeovil, a refuzat să plece împrumut în vara anului 2019, dar şi în această perioadă de transferuri, pentru a rămâne alături de lotul coordonat de Eddie Howe, chiar dacă şansele să joace în Premier League sunt foarte mici.

Eddie Howe a dorit să răsplătească perseverenţa şi ambiţia jucătorului născut la Bucureşti, iar sâmbătă l-a aruncat în luptă, în meciul de Cupa Angliei câştigat de Bournemouth în faţa celor de la Luton, scor 4-0. Au fost cele mai intense 10 minute din cariera internaţionalului de tineret. Antrenorul Eddie Howe a povestit în presa britanică despre cât de motivat a fost Alex Dobre să rămână şi să lupte pentru şansa sa.

"A fost un moment minunat pentru el. Mi-am dorit mult să-l răsplătesc pentru atitudinea lui, pentru cum s-a comportat din prima zi a pre-sezonului. Nu a vrut să meargă împrumut. I-am oferit opţiunea asta. A vrut să rămână şi să lupte pentru locul său. Singurul lucru pe care îl cer de la un jucător din echipă este că, dacă ai de gând să rămâi şi să lupţi pentru locul tău, asigură-te că dacă nu te afli în echipă nu o să ai o reacţie negativă în acest sens. Lucrezi şi munceşti pentru a deveni mai bun. Alex a făcut asta în fiecare zi şi a fost incredibil", a spus Eddie Howe, pentru presa din Bournemouth.

Alexandru Dobre a părăsit România la vârsta de 14 ani cu dorinţa de a ajunge fotbalist profesionist. În 2016 s-a întors în România, unde a evoluat o scurtă perioadă pentru juniorii Academiei Gheorghe Hagi, apoi s-a întors în Anglia, unde a semnat cu Bournemouth. Dobre a bifat prezenţe pentru naţionalele U17 şi U21 ale României, fiind foarte aproape să prindă lotul de la "Europeanul" de tineret de anul trecut. În ultima partidă disutată la U21 pentru Bournemouth, Dobre a marcat două goluri în Central League Cup, contra celor de la Plymouth, în victoria scor 3-2.

"El a lucrat şi s-a antrenat pentru acel moment de sâmbătă. A meritat-o şi fost foarte revigorant să mă uit la un jucător tânăr care vrea să facă lucrurile pe cont propriu, fără ca noi să-l împingem. Un jucător care s-a motivat singur, condus de propriile dorinţe - sunt mulţumit de el. Este o persoană unică, un jucător unic. El a parcurs un drum lung, şi s-a dezvoltat pe parcursul acestuia. Sâmbătă a fost doar un pas mic pentru el, sper că a prins gustul cu adevărat bun şi că nu îl va uita niciodată", a completat antrenorul formaţiei de Premier League, Eddie Howe.

În Premier League, Bournemouth este pe locul 18, cu 20 de puncte. Alex Dobre s-a aflat de două ori pe bancă în cele 21 etape disputate în cel mai puternic campionat din lume: cu Chelsea (1-0) şi West Ham (0-4).

Afla mai multe despre: alexandru dobrebournemouthpremier league 

viewscnt
Articole similare