Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Antrenorul lui Rareş Ilie, nemulţumit de startul de sezon. Ce l-a supărat pe Lucien Favre

Antrenorul lui Rareş Ilie, nemulţumit de startul de sezon. Ce l-a supărat pe Lucien Favre
Comentarii

Lucien Favre, antrenorul lui OGC Nice, nu şi-a imaginat un început de sezon atât de haotic, cu o zi înainte ca echipa franceză, la care joacă fotbalistul român Rareş Ilie, s-o întâlnească acasă pe Maccabi Tel Aviv în manşa a doua a play-off-ului Europa Conference League.

Revenit în această vară la formaţia pe care a pregătit-o cu succes în perioada 2016-2018, Lucien Favre ştie că meciul de joi are o miză foarte mare pentru clubul francez şi compania britanică Ineos, care îl deţine. Nice are doar două puncte după trei etape din Ligue 1, iar în tur a fost învinsă de Maccabi cu 1-0 la Tel Aviv, într-o partidă în care Rareş Ilie a fost titular.

"Trebuie să acceptăm că situaţia e grea şi să continuăm să avansăm", a declarat Favrre, în timp ce AFP aminteşte că nervozitatea devine palpabilă, pe teren şi în cadrul clubului.

"O tensiune mare? Sunt multe aşteptări, de aceea se întâmplă aşa", a afirmat Favre, care este conştient de importanţa mizei. "Desigur. Este Europa Conference League! E logic să vrem cu orice preţ să ne calificăm", a spus el.

Tehnicianul elveţian şi-a exprimat încrederea şi a spus: "Ne vom califica. Simt asta. E intuiţia." Favre se bazează pe faptul că elevii săi au jucat bine în prima repriză din tur. "Am fost mai buni acolo", susţine el.

Nice va primi duminică vizita lui Olympique Marseille într-un derby al Coastei de Azur, deja esenţial în campionat. Până atunci, meciul de joi va fi decisiv, fiindcă o eliminare ar afecta restul sezonului. Lumea şi-ar aminti atunci de aşteptările neîmplinite ale lui Favre în materie de transferuri. Strategia pusă la punct de Ineos şi de directorul său sportiv Dave Brailsford ar fi criticată, mai ales după eşecul cumpărării lui Chelsea. Cu atât mai mult cu cât patronul Ineos, Jim Ratcliffe, a confirmat de curând că este interesat de achiziţionarea clubului Manchester United.

Printre jucătorii lui Nice este şi fundaşul austriac de origine română Flavius Daniliuc.

Afla mai multe despre: lucien favre 

viewscnt
Articole similare