You are here:

Antrenorul lui RFS a recunoscut superioritatea FCSB-ului: "Suntem dezamăgiţi, au mai multă experienţă"

Antrenorul lui RFS a recunoscut superioritatea FCSB-ului: "Suntem dezamăgiţi, au mai multă experienţă"

UEFA Europa League

Comentarii

Antrenorul echipei letone RFS, Viktors Morozs, a recunoscut că este dezamăgit de înfrângerea suferită pe Arena Naţională în faţa FCSB-ului, în Europa League.

"Felicitări pentru FCSB, pentru rezultatul din acest meci. Suntem dezamăgiţi, nu suntem deloc fericiţi pentru acest rezultat. Cei de la FCSB au fructificat toate şansele pe care le-au avut. Noi am făcut multe greşeli, deşi am avut unele perioade bune în meci, la un nivel înalt. Ne-am creat situaţii de a marca, dar în acelaşi timp ei s-au ridicat mult mai repede la acest nivel şi şi-au creat mai multe ocazii de gol.

Dacă aş putea spune ceva despre FCSB, ar trebui să spun că sunt foarte agresivi în atac, cu tranziţie foarte bună. Noi am încercat să controlăm mingea, dar nu am reuşit asta. Există o diferenţă de nivel între echipe. FCSB are mai multă experienţă ca noi. Avem destul de multe probleme pe care trebuie să le rezolvăm, s-a văzut asta acum.

În a doua jumătate a meciului nu am început chiar atât de rău, am încercat să fim periculoşi. Nu pot să numesc un jucător sau doi pe care să-i evidenţiez de la FCSB, în general jucătorii din atac au fost periculoşi", a declarat Morozs la conferinţa de presă de după meci.

FCSB - RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională, în prima etapă din noul format al Europa League.

Campioana României s-a impus prin golurile marcate de Daniel Bîrligea (8), Marius Ştefănescu (32), Darius Olaru (58, 69), în timp ce golul balticilor a fost reuşit de Ziga Lipuscek (23).

Roş-albaştrii au deschis scorul în min. 8, când Bîrligea a trimis în plasă după o minge respinsă de Lipuscek, după ce tot Bîrligea recuperase mingea de la Ondoa. Pentru Bîrligea a fost primul gol marcat în tricoul echipei FCSB.

FCSB a avut şansa desprinderii, dar Olaru (12) a şutat în portarul camerunez Ondoa.

Oaspeţii şi-au creat prima şansă în min. 19, dar Târnovanu l-a blocat salvator pe Savalnieks. Prenga (21) a reluat peste poartă după un corner, din poziţie bună. Letonii au concretizat momentele bune, prin Lipuscek (23), cu un şut de la 12 metri, în urma unui corner.

Gazdele au revenit la conducerea jocului, dar Bîrligea (31) a şutat pe lângă ţintă de la 20 metri. Un minut mai târziu (32), Ştefănescu a fost găsit în marginea careului de Chiricheş şi l-a învins pe Ondoa cu un şut de la 13 metri.

FCSB a continuat să fie echipa mai bună şi după pauză, iar în min. 58 şi-a majorat avantajul: Tănase a combinat cu Olaru, care a tras sub transversală din unghi.

Tănase (63) a şutat peste poartă de la 20 de metri, iar Olaru a realizat dubla (69), cu un şut sub transversală, după o pasă deviată a lui Băluţă.

Campioana României le va mai întâlni în acest sezon de Europa League pe PAOK Salonic (3 octombrie, în deplasare), Rangers (24 octombrie, în deplasare), FC Midtjylland (7 noiembrie, acasă), Olympiakos Pireu (28 noiembrie, acasă), Hoffenheim (12 decembrie, în deplasare), Qarabag (23 ianuarie, în deplasare) şi Manchester United (30 ianuarie, acasă).

Au evoluat echipele:

  • FCSB: 32. Ştefan Târnovanu - 17. Mihai Popescu, 5. Joyskim Dawa, 21. Vlad Chiricheş, 33. Risto Radunovic - 16. Mihai Lixandru, 18. Malcom Edjouma (8. Adrian Şut, 67) - 15. Marius Ştefănescu (25. Alexandru Băluţă, 67), 27. Darius Olaru (căpitan; 19. Daniel Popa, 84), 11. David Miculescu (7. Florin Tănase, 46) - 9. Daniel Bîrligea (10. Octavian Popescu, 76). Antrenor: Elias Charalambous.
  • RFS: 40. Fabrice Ondoa - 11. Roberts Savalnieks (15. Rostand Ndjiki, 46), 23. Herdi Prenga (30. Haruna Rasid Njie, 71), 2. Daniels Balodis, 43. Ziga Lipuscek (căpitan) - 27. Adam Marhiev (77. Luka Silagadze, 70), 26. Stefan Panic - 8. Laşa Odişaria (21. Elvis Stuglis, 84), 9. Janis Ikaunieks, 18. Dmitrijs Zelenkovs - 17. Cedric Kouadio (3. Victor Osuagwu, 71). Antrenor: Viktors Morozs.

Afla mai multe despre: fcsb 

viewscnt
Articole similare