Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Anunţ oficial. A apărut lista ţărilor europene care se opun prezenţei sportivilor ruşi şi belaruşi la Jocurile Olimpice 2024: "Ar fi o decizie imorală şi greşită"

Anunţ oficial. A apărut lista ţărilor europene care se opun prezenţei sportivilor ruşi şi belaruşi la Jocurile Olimpice 2024: "Ar fi o decizie imorală şi greşită"

Jocurile olimpice

Comentarii

Polonia şi Ţările Baltice (Lituania, Letonia, Estonia) se vor opune prezenţei sportivilor ruşi şi belarusi la Jocurile Olimpice de la Paris-2024, chiar şi sub un drapel neutru, a declarat, marţi, ministrul de externe leton, notează AFP.

Săptămâna trecută, Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a anunţat că ia în considerare întoarcerea sportivilor interzişi sub drapel neutru, cu condiţia ca aceştia „să nu fi susţinut activ războiul din Ucraina”.

Kievul a acuzat imediat organismul olimpic de „promovarea războiului” şi a ameninţat că va boicota Jocurile de la Paris, dacă ruşii vor participa.

Marţi, şeful diplomaţiei letone, Edgars Rinkevics, a racţionat: „Decizia de a permite ruşilor şi belaruşilor să participe la următoarele Jocuri este imorală şi greşită”, a scris el pe Twitter, în marja unei întâlniri de la Riga cu omologii polonez, lituanian şi eston.

Prin intermediul preşedintelui său, Zorzs Tikmer, Comitetul Olimpic Leton a ameninţat deja că va boicota Jocurile Olimpice: „Letonia nu va participa la Jocuri alături de ţara agresoare”, a spus el.

Săptămâna trecută, ministrul polonez al Sportului Kamil Bortniczuk a declarat deja că „nu şi-a imaginat” posibilitatea ca ruşii şi belaruşii să participe la Jocurile Olimpice.

În Estonia, prim-ministrul Kaja Kallas a declarat, luni, că dacă s-ar permite ca sportivii ruşi să concureze „ar fi o batjocură la adresa ucrainenilor şi a zecilor de mii de oameni care şi-au pierdut viaţa în cea mai gravă crimă împotriva umanităţii comisă în Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial”.

Afla mai multe despre: jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare