Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Anunţ-şoc în Liga 1. Un sfert din echipe riscă falimentul: ”E un deznodământ sigur: insolvenţă, faliment, jucătorii vor fi păcăliţi şi nu îşi vor primi banii munciţi”

Anunţ-şoc în Liga 1. Un sfert din echipe riscă falimentul: ”E un deznodământ sigur: insolvenţă, faliment, jucătorii vor fi păcăliţi şi nu îşi vor primi banii munciţi”

Superliga

Comentarii

AFAN a emis un comunicat foarte dur despre datoriile cluburilor faţă de jucători şi susţine că un sfert dintre echipele din Liga 1 riscă falimentul.

În sezonul trecut, Gaz Metan Mediaş şi Academica Clinceni s-au confruntat cu probleme financiare foarte mari, care până la urmă le-au sufocat şi au fost nevoite să intre în faliment.

În acest sezon, CS Mioveni, Petrolul şi FC Hermannstadt se confruntă şi ele cu multe probleme cu banii şi au datorii către jucători. AFAN, sindicatul fotbaliştilor, trage un semnal de alarmă.

Un sfert din echipele din Liga 1 riscă falimentul? AFAN: ”Au intrat într-o spirală a datoriilor”

În etapa trecută, jucătorii de la CS Mioveni au intrat pe teren cu 30 de secunde mai târziu, la meciul cu FCSB, în semn de protest faţă de faptul că n-au mai fost plătiţi din luna iulie.

La interviuri, aceştia s-au plâns de faptul că cei din conducere le-au transmis că n-au bani să le achite restanţele.

Într-un comunicat dur, AFAN - sindicatul fotbaliştilor din România - susţine că jucătorii de la CS Mioveni au fost ameninţaţi după protestul pe care l-au organizat la meciul cu FCSB:

”Finalul sezonului 2021/22 în Liga 1. Academica Clinceni şi Gaz Metan Mediaş mimează fotbalul, zeci de fotbalişti neplătiţi, entităţi ţinute în viaţă artificial pentru a juca (mult spus) meciurile rămase. Au fost adoptate fix zero măsuri de către capetele luminate aflate în fruntea fotbalului mioritic menite să evite, pe viitor, situaţii similare.

Fotbaliştii de la CS Mioveni au luat atitudine. Bătaia de joc la adresa lor şi a familiilor lor trebuie să înceteze. Se apropie sărbătorile, iar în buzunarele lor bate vântul, au remuneraţii neplătite aferente ultimelor 4 luni.

Rezultatul? Ameninţări de pe toate palierele. Şi de acasă, şi de la Bucureşti. Aţi îndrăznit să vorbiţi? Vă scoatem din lot. Vă antrenaţi separat. Vă sancţionăm disciplinar. Nu vă mai plătim… Stai, că asta făceam deja. Vă reziliem contractele. Bine că nu sunt daţi afară din ţară…”, se arată în comunicatul AFAN.

Sindicatul fotbaliştilor susţine că un sfert din echipele din Liga 1 se confruntă cu datorii tot mai mari şi riscă falimentul:

”Domnilor conducători, nu vă îmbătaţi cu apa rece! Situaţia de la CS Mioveni nu este singulară. Încă 2-3 echipe sunt în exact aceeaşi situaţie. Rostogolesc datoriile, cesionează drepturi viitoare, pe scurt, au intrat într-o spirala a datoriilor care vă avea un deznodământ sigur: insolvenţă, faliment, jucătorii vor fi păcăliţi şi nu îşi vor primi banii munciţi.

Şi o să fie cam greu să “sponsorizaţi” 3-4 echipe astfel încât să mimeze fotbalul până la finalul campionatului”, se mai arată în comunicatul AFAN.

Afla mai multe despre: afan 

viewscnt
Articole similare