You are here:

Anunţul momentului în România! La finala Cupei României vor intra doar suporterii vaccinaţi! Când se pot întoarce fanii la meciurile din Liga 1

Anunţul momentului în România! La finala Cupei României vor intra doar suporterii vaccinaţi! Când se pot întoarce fanii la meciurile din Liga 1

Fotbal intern

Comentarii

Veşti bune pentru fanii fotbalului din Liga 1.

Preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor, Tudor Pop, a pus accentul pe faptul că doar fanii care sunt vaccinaţi cu ambelele doze împotriva noului coronavirus vor avea acces la finala Cupei României, programată pe 22 mai.  

Aproximativ 7500 de suporteri ar urma sa fie prezenţi la finala cupei, care este un proiect pilot pentru EURO 2020. Fanii Universitaţii Craiova se pot pregăti deja pentru marea finală, după ce au trecut cu 3-0 în prima manşă a semifinalei contra Viitorului Târgu Jiu. Dinamo a  pierdut cu 0-1 contra Astrei Giurgiu, în cealaltă semifinală. 

De asemenea, Tudor Pop, a subliniat faptul că săptămâna viitoare ar urma să se decidă ca sportivii vaccinaţi cu ambele doze să nu mai facă testele COVID-19, înainte de partide. 

”Revenirea spectatorilor la evenimentele sportive este o decizie pe care trebuie să o cântărim cu atenţie. Incidenţa medie în România a ajuns acum la 1,24 şi trebuie să ne concentrăm şi pe zona sportivă, dacă tot se fac eforturi pentru repornirea economiei şi ne gândim la viaţa socială.

În perspectiva Campionatului European, avem nevoie de proiecte pilot, de revenirea graduală în arene, iar unul dintre ele este finala Cupei României. Ar urma să avem 7.500 de spectatori, din 15.000 de locuri, atât cât este capacitatea arenei Ilie Oană. Important de precizat că pe stadion vor intra doar suporterii vaccinaţi cu ambele doze.

La cum decurge vaccinarea în România, nu cred că sunt o problemă de găsit, iar FRF a dovedit că are capacitatea de a organiza meciuri în condiţii speciale. Iar acum au la dispoziţie două săptămâni. Cert este că avem nevoie de entuziasmul fanilor pe stadioane. Din sezonul viitor al Ligii 1, spectatorii pot reveni pe stadioane, în oraşele unde rata de vaccinare va ajunge la 50%”, a mai afirmat pentru ProSport preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor.

Sportivii vaccinaţi cu ambele doze ar urma sa nu mai facă testele PCR sau pe cele rapide. Aceasta ar fi o veste bună pentru cluburile din Liga 1 şi Liga 2, care se confruntă cu probleme financiare. 

”Am propus ca jucătorii vaccinaţi cu ambele doze să nu mai fie nevoiţi să facă teste rapide sau PCR. Săptămâna aceasta se va lua o decizie. Astfel, eliberăm mişcarea sportivă de COVID-19 şi dăm un semnal important în campania pentru vaccinare. În plus, ar fi o uşurare din punct de vedere financiar şi pentru cluburile din România”, a spus Tudor Pop.

Afla mai multe despre: cupa româniei 

viewscnt
Articole similare