Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Anunţul presei din Italia: Cristi Chivu, favorit să-l înlocuiască pe Simone Inzaghi! Condiţia decisivă pentru promovarea la prima echipă

Anunţul presei din Italia: Cristi Chivu, favorit să-l înlocuiască pe Simone Inzaghi! Condiţia decisivă pentru promovarea la prima echipă

Fotbal

Comentarii

Conducătorii lui Inter nu sunt deloc mulţumiţi de traseul pe care echipa l-a avut în ultimele două sezoane cu Simone Inzaghi (46 de ani) la cârmă şi îi caută înlocuitor fostului internaţional italian.

În sezonul 2021/2022, Inter a pierdut titlul în detrimentul marii rivale AC Milan, iar acest sezon, 2022/2023, echipa se află la 18 puncte distanţă de liderul Napoli.

  • În ultimele trei runde, Interul a pierdut deplasările cu Spezia (scor 1-2) şi Bologna (scor 0-1), formaţii net inferioare din toate punctele de vedere.
  • Singurul plus în dreptul lui Simone Inzaghi este calificarea în faza sferturilor de finală ale Ligii Campionilor.

Cristi Chivu, în locul lui Simone Inzaghi?

Potrivit presei din Italia, conducerea lui Inter este gata să-l înlocuiască pe Simone Inzaghi la finalul sezonului, cu o singură condiţie: echipa să nu prindă locurile de Liga Campionilor.

În acest moment, Simone Inzaghi ”se află în cărţi”, deoarece Interul ocupă locul secund în Serie A, dar este la doar trei puncte de locul 5, ocupat de AS Roma, poziţie care duce în Europa League.

Italienii anunţă că, dacă Simone Inzaghi va fi îndepărtat, favorit să preia echipa este antrenorul român Cristian Chivu, cel care a făcut o treabă excelentă în ultimii ani la grupele de juniori ale clubului.

  • De asemenea, numirea lui Cristi Chivu la cârma primei echipe ar însemna şi o economie financiară consistentă pentru clubul din Milano.

Concurenţă acerbă pentru Cristi Chivu

În acelaşi timp, prin birourile fostei campioane a Europei mai circulă şi alte nume interesante de antrenori, care ar putea apărea în locul lui Simone Inzaghi, cel mai probabil din vară.

Al doilea în rândul preferinţelor, după Cristi Chivu, ar fi Antonio Conte, cel care şi-ar pregăti plecarea de la Tottenham Hotspur.

Un alt nume interesant ar fi cel al lui Jurgen Klopp, cel care pare tentat să renunţe la banca celor de la Liverpool, după opt ani şi o stagiune sub aşteptări.

Roberto De Zerbi este şi el pe listă, însă fostul jucător de la CFR Cluj este vizat de mai multe formaţii din Anglia, printre care Chelsea şi Tottenham, dar şi de rivalele lui Inter din Serie A, Juventus Torino şi AC Milan. Cel mai probabil, actualul antrenor al lui Brighton va opta să rămână în Premier League.

Un al patrulea nume ar fi Thiago Motta, fostul coleg al lui Cristi Chivu din sezonul istoric 2009/2010, când Interul a cucerit tripla: Liga Campionilor - Serie A - Cupa Italiei. În acest moment, brazilianul o pregăteşte pe Bologna.

 

Afla mai multe despre: chivuinterinzaghi 

viewscnt
Articole similare