Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Apropiatul lui Vladimir Putin care a încercat să cumpere FCSB. Ce ofertă a primit Gigi Becali de la miliardarul rus

Apropiatul lui Vladimir Putin care a încercat să cumpere FCSB. Ce ofertă a primit Gigi Becali de la miliardarul rusgalerie foto

FCSB

Comentarii

Dimitri Aleksandrovic Pumpianski, unul dintre apropiaţii lui Vladimir Putin, a încercat să cumpere FCSB şi i-a făcut o ofertă lui Gigi Becali

În urmă cu mai bine de 4 ani, în august 2017, Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite a făcut o listă cu apropiaţii lui Vladimir Putin, personaje care îl susţin şi care beneficiază de această asociere.

Potrivit ziare.com, lista cuprinde 201 nume, dintre care 114 sunt politicieni. Diferenţa este formată din oligarhi şi unul dintre aceştia a încercat să cumpere FCSB.

Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite a întocmit această listă cu scopul de a-i sancţiona pe cei care îl susţin pe Vladimir Putin, în contextul confruntărilor militare din Crimeea şi din regiunile Doneţk şi Luhansk.

Miliardarul rus, apropiat de Vladimir Putin, care a încercat să cumpere FCSB

Preşedintele Rusiei este încojurat de o serie de personaje care beneficiază de multă atenţie în afacerile cu statul rus. Aceştia sunt protejaţi de Vladimir Putin şi se bucură de tot felul de privilegii.

Cei mai mulţi dintre ei au reuşit astfel să strângă averi considerabile, care îi plasează în topurile celor mai bogaţi oameni de afaceri din lume.

În schimbul acestor privilegii, oligarhii şi politicienii ruşi îi oferă susţinere lui Vladimir Putin.

Câţiva dintre aceşti miliardari ruşi au afaceri şi în România şi unul dintre ei, Dimitri Aleksandrovic Pumpianski, chiar a încercat să cumpere FCSB.

S-a întâmplat la finalul anului 2008, când economia mondială a fost zguduită de o criză de proporţii. Acea criză a afectat foarte serios şi piaţa imobiliară, acolo unde Gigi Becali avea cele mai mari investiţii.

Drept urmare, la finalul anului 2009, patronul FCSB se confrunta cu mari probleme financiare şi a vrut să vândă clubul. O ofertă a venit de venit de la miliardarul rus Dimitri Aleksandrovic Pumpianski.

”Am o ofertă de 40 milioane de euro de la un rus”, a spus atunci Gigi Becali. Se pare că preţul a fost principalul obstacol pentru care FCSB n-a mai ajuns în proprietatea lui Dimitri Aleksandrovic Pumpianski.

În primă fază, prietenul lui Vladimir Putin a oferti 20 de milioane de euro. Suma nu l-a încântat pe Gigi Becali şi Pumpianski a revenit cu o ofertă de 40 de milioane de euro.

Însă nici de această dată n-a avut succes. Potrivit informaţiilor de la acea vreme, Gigi Becali a cerut nu mai puţin de 80 de milioane de euro, moment în care Dimitri Aleksandrovic Pumpianski s-a retras in negocieri.

Cine este Dimitri Aleksandrovic Pumpianski, prietenul lui Vladimir Putin care a încercat să cumpere FCSB

În vârstă de 58 de ani, Dimitri Aleksandrovic Pumpianski ocupă locul 70 pe lista cu apropiaţii lui Vladimir Putin realizată de Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite.

Potrivit publicaţiilor de specialitate, Dimitri Aleksandrovic Pumpianski are o avere estimată la 1,7 miliarde de dolari, provenită în principal din investiţiile pe care le-a făcut în dezvoltarea unei companii producătoare de ţevi de oţel, TMK.

În timp, TMK a ajuns cel mai mare producător rusesc de ţevi de oţel şi firma are în prezent contracte în peste 27 de ţări, printre care şi în România.

În ţara noastră, TMK deţine subsidiarele TMK Artrom Slatina şi TMK Reşiţa şi 80% din producţie merge la export.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: fcsb 

viewscnt
Articole similare