Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Ar fi cea mai mare victorie din istoria Croaţiei". Declaraţii sincere făcute de selecţionerul Zlatko Dalic înaintea meciului cu Argentina

"Ar fi cea mai mare victorie din istoria Croaţiei". Declaraţii sincere făcute de selecţionerul Zlatko Dalic înaintea meciului cu Argentina

Cupa Mondială

Comentarii

Selecţionerul naţionalei Croaţiei, Zlatko Dalic, spune că dacă echipa sa va câştiga meciul din semifinalele Cupei Mondiale 2022 din Qatar, de marţi, contra Argentinei, va fi cea mai importantă victorie din istoria primei reprezentative.

"Ne dorim mai mult. Faptul că suntem din nou în semifinale este un succes extraordinar pentru noi, dar vrem mai mult. Suntem între cele mai bune patru echipe din lume. Este un succes extraordinar pentru Croaţia, să obţină acest lucru în două Cupe Mondiale consecutive. Dar ne dorim mai mult, chiar dacă jucăm cu marea Argentina, condusă de Messi.

Ei au mai multă presiune asupra lor decât noi. Sunt optimist din fire. Am încredere în jucătorii mei, în calităţile lor şi în forţa lor de caracter. Să repeţi o astfel de ispravă patru ani mai târziu cu o nouă echipă, este incredibil, un mare succes. Dacă vom câştiga, va fi cel mai mare meci din istoria noastră. Nu îmi puteam imagina să conduc Croaţia la două Cupe Mondiale şi să joc o finală.

Dar sunt fericit pentru că am avut această şansă. Sunt mândru de ceea ce am făcut, de Croaţia şi de jucătorii mei. Să fiu selecţionerul Croaţiei a fost unul dintre visele mele, dar nu puteam să visez la ce se întâmplă acum", a spus Dalic.

Selecţionata Croaţiei, vicecampioana mondială, a învins Brazilia, cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar, vinerea trecută, pe Education City Stadium din Doha, într-un meci în care scorul a fost egal, 1-1, după prelungiri.

În cinci meciuri jucate în Qatar, Croaţia are doar o victorie în 90 de minute, 4-1 cu Canada, remizând cu Maroc şi cu Belgia, înainte de a trece de Japonia şi de Brazilia la loviturile de departajare.

Croaţia a câştigat toate meciurile care au avut lovituri de departajare la Cupa Mondială, învingând Danemarca (optimi), Rusia (sferturi) în 2018, Japonia (optimi) şi Brazilia (sferturi) în 2022, condusă de inepuizabilul Luka Modric (37 ani).

Afla mai multe despre: croatia 

viewscnt
Articole similare