Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Arabia Saudită este de acord cu aderarea Rusiei la Confederaţia Asiatică de Fotbal

Arabia Saudită este de acord cu aderarea Rusiei la Confederaţia Asiatică de Fotbal
Comentarii

Ministrul saudit al sporturilor, prinţul Abdelaziz ben Turki al Faisal, a declarat miercuri că ţara sa nu are nici o problemă cu aderarea Rusiei la Confederaţia Asiatică de Fotbal (AFC).

Suspendată de FIFA şi UEFA, Federaţia Rusă de Fotbal a înmulţit contactele cu AFC şi dă semnale despre o posibilă despărţire de forul european, UEFA, pentru a se alătura Confederaţiei Asiatice.

”Dacă FIFA şi AFC o permit şi este benefic pentru Asia, nu cred că ar fi o problemă cu această aderare”, a declarat prinţul Abdelaziz ben Turki al Faisal pentru AFP, la un congres al AFC, organizat în Bahrain. ”Decizia aparţine însă, în mod oficial, Confederaţiei şi nu miniştrilor”, a precizat însă oficialul saudit.

La sfârşitul lunii decembrie 2022, Federaţia Rusă a cerut formarea unui grup de lucru cu UEFA „pentru a soluţiona cât mai repede posibil problema revenirii cluburilor şi echipelor naţionale ruse la turneele internaţionale oficiale”, iar şeful fotbalului rus, Alexander Dyukov, nu a exclus posibilitatea de a se alătura AFC, în cazul în care negocierile cu UEFA eşuează.

”Putem să ne redirecţionom către Asia, dar este nevoie de o decizie din partea FIFA de a participa la Cupa Mondială din 2026. Sper că vom pica la un acord mai repede prin intermediul acestui grup de lucru”, a explicat Dyukov.

În luna ianuarie a anului 2023, Consiliul Olimpic al Asiei s-a oferit să includă sportivi ruşi în competiţiile sale regionale, cum ar fi Jocurile Asiatice, după o decizie a Comitetului Internaţional Olimpic care prevedea revenirea acestora în competiţiile sportive mondiale, în ciuda continuării războiului din Ucraina.

Afla mai multe despre: rusia-arabia saudită-asia 

viewscnt
Articole similare