Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Arbitrajul nostru cel de toate zilele! La FCSB da, la Sepsi ba! ”E acelaşi lucru” / ”Vassaras ne va spune că ambele brigăzi au dreptate” | EXCLUSIV

Arbitrajul nostru cel de toate zilele! La FCSB da, la Sepsi ba! ”E acelaşi lucru” / ”Vassaras ne va spune că ambele brigăzi au dreptate” | EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

FCSB s-a impus fără mari probleme împotriva celor de la FCU Craiova 1948, scor 3-1 (2-0), duminică seară, în Bănie, într-o partidă contând pentru prima etapă a Superligii.

Primul gol al partidei, marcat de către David Miculescu, în minutul 8, a născut o serie de polemici, deoarece s-ar fi putut dicta anularea sa.

Trebuia anulat golul lui David Miculescu?

În momentul şutului lui David Miculescu spre poarta lui Robert Popa, colegul său, Denis Haruţ, se afla într-o postură evidentă de ofsaid, în apropierea portarului oltean.

Mingea a intrat în plasă, iar arbitrul Radu Petrescu şi camera VAR au decis că nu s-a întâmplat nimic neregulamentar.

Cu toate acestea, vineri seară, la o fază extrem de asemănătoare, Marius Ştefănescu a marcat, însă Sebastian Colţescu a fost atenţionat de camera VAR, iar după ce a consultat reluările a decis să anuleze reuşita.

VIDEO: Golul anulat lui Sepsi

VIDEO: Golul marcat de FCSB

În acest moment, nimeni nu mai înţelege exact ce spune cu adevărat regulamentul şi care dintre Radu Petrescu şi Sebastian Colţescu au greşit.

Cel mai probabil, prin explicaţiile sale alambicate, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, ne va spune că amândoi au dreptate şi fazele au fost gestionate cu precizie chirurgicală.

Iată cum a decurs dialogul dintre Silviu Tudor Samuilă, Basarab Panduru şi Nicolae Dică, în studiourile Orange Sport:

Basarab Panduru: ”Nu înţelegem nimic din arbitraj”.

Silviu Samuilă: ”Haruţ este în câmpul vizual al lui Popa?”.

Nicolae Dică: ”Nu e! În momentul în care dă în minge, se vede că nu e. E mai în stânga”. 

Silviu Samuilă: ”Mai devreme, Andrei Vochin a fost aici şi ne-a explicat că nu trebuie numai să vezi mingea. Există un soi de con, un unghi, care le este recomandat arbitrilor şi nu doar ce ai tu în linie dreaptă. Se face un fel de pâlnie. În câmpul vizual nu trebuie să ai pe nimeni”.

Nicolae Dică: ”Dacă se ia aşa, ca la Rapid, cu pâlnie, normal e ofsaid. Dar la acest stop, nu vede mingea de jucătorul Craiovei”.

Silviu Samuilă: ”Păi, nici Moldovan nu vedea de Cristea”.

Basarab Panduru: ”Aici e acelaşi lucru!”.

Nicolae Dică: ”Şi care e decizia bună?”.

Silviu Samuilă: ”Mie nu mi se pare ofsaid la nicio fază”.

Basarab Panduru: ”Mai mult, la Rapid dă la colţul lung. La FCSB, şutează chiar pe colţul lui Haruţ”.

Silviu Samuilă: ”Sunt curios ce-o să ne spună Vassaras, la aceste faze asemănătoare”.

Basarab Panduru: ”Tu vrei să-l asculţi pe domnul Vassaras ce ne spune, când el ne-a spus că la intrarea lui Coman nu a fost nimic? O să găsească scuze, asta nu înseamnă că trebuie să fim de acord.

Dacă îl anulezi pe cel de la Rapid, trebuie să-l anulezi şi pe cel de la FCSB. Aşa e corect. Dacă e conul ăla...la FCSB e un conuleţ, mai mic, să nu-l prindă pe Haruţ. La Sepsi, era un con mai mare, să-l prindă pe Safranko”.

Silviu Samuilă: ”Vom vedea cum e corect. Sau vor avea dreptate ambele brigăzi?”.

Basarab Panduru: ”Amândouă brigăzile vor avea dreptate. Da. Ai mare dreptate. Nu ne-am lămurit, dar ne-am lămurit. Juriul s-a lămurit”.

Afla mai multe despre: coltescupetrescuharutmiculescustefanescuvassaras 

viewscnt
Articole similare