Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Arbitrajul românesc ne oferă calitate!”. Discurs surprinzător al lui Roberto Rosetti, şeful Comisiei de arbitri UEFA

”Arbitrajul românesc ne oferă calitate!”. Discurs surprinzător al lui Roberto Rosetti, şeful Comisiei de arbitri UEFA

Fotbal

Comentarii

Bucureştiul găzduieşte în aceste zile un simpozion UEFA dedicat arbitrajului, primul de această amploare organizat până acum în Europa.

Prezent în România, Roberto Rosetti, şeful Comisiei pentru arbitri UEFA, a declarat, într-un interviu pentru frf.ro, că arbitrajul românesc “oferă calitate”.

Cred că rezultatele sunt evidente, arbitrii români se descurcă bine. La ultimul EURO, au fost doi arbitri români pe teren, iar acest lucru nu este o coincidenţă. Este doar rezultatul muncii intense. Istvan (n.r. Kovacs) şi Ovidiu (n.r. Haţegan) au meritat să fie acolo şi au fost acolo! Ne dorim calitate, iar la momentul actual arbitrajul românesc ne oferă această calitate”, a spus Rosetti.

Numărul arbitrilor din Europa, în scădere

Simpozionul din Capitală a avut trei componente: una cu instructorii fitness pentru arbitri, a doua cu instructorii tehnici din Europa şi încă una cu preşedinţii comisiilor de arbitri de pe continent.

Reprezintă o bună oportunitate pentru cei care se ocupă de partea tehnică din arbitraj şi pentru cei care conduc arbitrajul să împărtăşească idei, să lucreze împreună, să fie uniţi pentru binele arbitrajului şi fotbalului”, spune Roberto Rosetti.

La evenimentul din Capitală participă membrii Comisiei de Arbitraj de la UEFA: preşedintele Roberto Rosetti (Italia) şi membrii: Dagmar Damková (Cehia), Björn Kuipers (Ţările de Jos), Vladimir Sajn (Slovenia) şi Carlos Velasco Carballo (Spania).

Acesta a tras un semnal de alarmă: ”Avem o problemă importantă din cauza numărului în scădere al arbitrilor în toată Europa. Suntem aici împreună şi pentru a discuta strategia pentru viitor astfel încât să susţinem arbitrii, pe cei care încep această activitate”.

Roberto Rosetti: ”Trebuie să folosim corect VAR-ul”

Despre VAR şi utilizarea tehnologiei în fotbal, şeful Comisiei pentru arbitri UEFA spune: ”Fotbalul nu este perfect. La fel, nici arbitrajul nu este perfect şi nu poate fi pentru că în fotbal, în arbitraj, sunt multe faze la limită. De aceea e frumos fotbalul, toată lumea poate discuta despre fotbal, toată lumea poate discuta despre deciziile arbitrilor.

Cred că VAR este un proiect foarte important. Am eliminat multe din greşeli evidente, este o plasă de siguranţă importantă pentru arbitri şi e crucial pentru fotbal. Ne bucurăm că putem folosi tehnologia, dar trebuie să o folosim într-un mod corect”.

Printre numele importante care se mai află la Bucureşti se mai numără: Howard Webb (Anglia), Gianluca Rocchi (Italia), Luis Medina Cantalejo (Spania), Alberto Undiano Mallenco (Spania), Victor Kassai (Ungaria – şeful arbitrilor în Bulgaria), Milorad Mazic (Croaţia – şeful arbitrilor în Cipru) şi Herbert Fandel (Germania – şeful arbitrilor în Belgia).

Afla mai multe despre: rosettiuefahategankovacs 

viewscnt
Articole similare