Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Arbitrajul video, încă un NU. Motivul pentru care un super campionat a votat împotrivă

Arbitrajul video, încă un NU. Motivul pentru care un super campionat a votat împotrivă
Comentarii

Cluburile din prima ligă a campionatului Braziliei au votat împotriva adoptării sistemului de arbitraj video (VAR), la cinci luni după ce Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF) anunţase că va introduce sistemul respectivă în liga de elită

CBF nu a explicat motivul pentru care cluburile s-au opus introducerii acestui sistem, însă presa braziliană afirmă că respingerea VAR, cu 12 voturi la 7, s-a datorat în principal costurilor.

Instalarea VAR ar fi costat fiecare club aproximativ un milion de reali (aproximativ 250.000 de euro), conform site-ului brazilian Globoesporte. Sistemul urmează să fie utilizat, în schimb, la unele meciuri din Cupa Braziliei, însă pe cheltuiala CBF.

În toamna anului trecut, Confederaţia braziliană promisese că va sistemul VAR va fi utilizat la unele meciuri de campionat, după un gol controversat marcat cu mâna de Jo, atacantul lui Corinthians, în cursul partidei câştigate de echipa din Sao Paulo în faţa formaţiei Vasco da Gama (1-0).

În cursul reuniunii care a avut loc luni la Rio, cluburile au votat în favoarea utilizării terenurilor sintetice în prima ligă braziliană. De asemenea, fiecare echipă a fost autorizată să dispute până la cinci meciuri de pe teren propriu în alte state decât cele ale lor.

Formaţiile braziliene joacă deseori meciuri în oraşe mai îndepărtate, unde pot astfel mai mulţi bani din vânzarea biletelor. CBF a precizat, însă, că această opţiune nu va fi permisă în ultimele cinci meciuri ale sezonului.

Afla mai multe despre: campionatul brazilianarbitraj videomotive financiareprima ligasistembani 

viewscnt
Articole similare