Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Arbitrul care n-a văzut "Mâna lui Dumnezeu" a vorbit după decesul lui Maradona: "A fost un adevărat geniu"

Arbitrul care n-a văzut "Mâna lui Dumnezeu" a vorbit după decesul lui Maradona: "A fost un adevărat geniu"
Comentarii

Arbitrul tunisian Ali Bennaceur îşi aminteşte fiecare gest al lui Diego Maradona din timpul meciului pe care l-a arbitrat, pe 22 iunie 1986, când argentinianul a marcat două goluri în poarta Angliei, care au rămas în istorie: unul cu mâna, iar celălalt în urma unei acţiuni sclipitoare.

În minutul 51 al partidei cu o puternică miză geopolitică dintre selecţionatele Angliei şi Argentina (1-2), de la Cupa Mondială din Mexic, Maradona a trimis balonul cu mâna în poarta goalkeeper-ului englez Peter Shilton. Starul argentinian a afirmat ulterior că aceea a fost "mâna lui Dumnezeu".

"Nu am văzut mâna, dar am avut o îndoială", îşi aminteşte Bennaceur, primul tunisian care a arbitrat un meci la acest nivel în Cupa Mondială, o sarcină rezervată până atunci mai ales arbitrilor din Europa şi din America de Sud.

"Puteţi vedea pozele, am făcut un pas înapoi pentru a mă consulta cu secundul meu, bulgarul Docev, iar atunci când acesta a confirmat că este bine, am acordat golul", a povestit tunisianul într-un interviu acordat AFP.

"FIFA mi-a acordat nota 9,4 pentru acel joc. Am făcut ceea ce trebuia să fac, dar a existat confuzie - Docev a spus mai târziu că a văzut două mâini şi că nu ştia dacă era cea a lui Shilton sau a lui Maradona", a adăugat fostul arbitru.

Cea mai mare "mândrie" a lui Ali Bennaceur, este că l-a însoţit pe Maradona în incredibila cursă a acestuia la faza celui de-al doilea gol din meciul cu englezii, desemnat cel mai frumos gol al secolului.

Plecat singur de la jumătatea terenului, Maradona a driblat toţi adversarii care au încercat să-l oprească, înainte de a trimite balonul în plasa porţii lui Shilton, făcându-l pe comentatorul televiziunii argentiniene să izbucnească în plâns de bucurie.

"Am fost mândru să particip la această capodoperă, iar Maradona şi-a amintit-o foarte bine când a venit să mă viziteze în 2015", în timpul unei călătorii în Tunisia, unde a filmat o reclamă, subliniază Bennaceur, care a primit cu ocazia respectivă un tricou din partea argentinianului, pe care acesta a scris: "Pentru eternul meu prieten Ali".

"Ne-am simţit bine, i-am spus că în acea zi nu Argentina a câştigat, ci el, Maradona. A fost un geniu, o legendă a fotbalului, iar eu ca arbitru nu mi-am permis să închid ochii nici măcar o secundă atunci când îl urmăream, pentru că era capabil de orice acţiune", a conchis arbitrul tunisian.

Afla mai multe despre: maradona 

viewscnt
Articole similare