Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Arestul preventiv în cazul sportivei Brittney Griner, prelungit până la 18 iunie

Arestul preventiv în cazul sportivei Brittney Griner, prelungit până la 18 iunie

Baschet

Comentarii

Un tribunal din Rusia a decis, vineri, prelungirea până la 18 iunie a arestului preventiv în cazul vedetei baschetului feminin american Brittney Griner, anunţă agenţia TASS, citată de AFP.

Tribunalul din Khimki “a răspuns solicitării anchetatorilor şi a prelungit până la 18 iunie arestul în cazul cetăţenei americane Griner”, a precizat TASS.

Griner, legitimată la Phoenix Mercury şi dublă campioană olimpică, dar şi campioană în WNBA, a fost arestată în Rusia în februarie, după ce în bagajele sale de mână s-au descoperit cartuşe de vaporizator şi “un lichid cu miros de ulei de haşiş”, potrivit serviciilor vamale din Rusia.

După arestarea lui Griner, pe fondul tensiunilor legate de Rusia şi Ucraina, federaţia americană de baschet s-a declarat îngrijorată cu privire la siguranţa şi binele sportivei, care riscă o pedeapsă de 5 până la 10 ani de închisoare.

Joi, Gazeta.ru a notat, citând o sursă din cazdul serviciilor penitenciare, că este foarte probabil ca Griner să facă obiectul unui schimb cu traficantul de arme Viktor Bout, arestat în Thailanda în 2008 şi care ispăşeşte o pedeapsă de 25 de ani de închisoare în SUA.

Brittney Griner a jucat în Rusia pentru UMMC Ekaterinburg, în afara sezoanelor WNBA.

Afla mai multe despre: rusiatribunalbaschet 

viewscnt
Articole similare