Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Argentina a distrus Italia, 3-0 în "Finalissima"! Sud-americanii au făcut spectacol pe Wembley

Argentina a distrus Italia, 3-0 în "Finalissima"! Sud-americanii au făcut spectacol pe Wembley
Comentarii

Argentina şi Italia s-au întâlnit, miercuri pe Wembley, în "Finalissima", un meci care pune faţă în faţa câştigătoarea Campionatului European şi câştigătoarea Copei America. "Pumele" lui Leo Messi s-au impus cu 3-0, într-un meci în care sud-americanii au făcut spectacol şi au ratat ocazii importante de gol.

În urma unui acord între UEFA şi CONMEBOL, forurile de conducere ale fotbalului din Europa şi America de Sud, "Finalissima" a fost pusă la cale pe 15 decembrie 2021, când s-a semnat un "Memorandum de Înţelegere" între cele două.

Argentina a distrus Italia, 3-0 în "Finalissima"! Sud-americanii au făcut spectacol pe Wembley

Într-un meci disputat pe Wembley, Argentina a învins Italia cu 2-0, după goluri marcate de Lautaro Martinez (28), care a finalizat simplu cu latul o pasă excelentă primită de la Messi în faţa porţii, şi Di Maria (45+1). Acesta din urmă l-a învins pe Donnarumma, colegul său de la PSG, cu un lob excelent din apropiere. Apoi, în minutul 90+4, Paulo Dybala a închis meciul cu un gol marcat dintr-un şut cu stângul, fără şanse pentru Donnarumma.

Tot ce trebuie să ştii despre "Finalissima"

Pe 15 decembrie 2021, UEFA şi CONMEBOL au semnat un "Memorandum de Înţelegere" prin care a luat naştere această "Finalissima", un meci între câştigătoarea Campionatului European şi cea a Copei America.

Italia şi-a asigurat locul în "Finalissima" după ce a câştigat EURO 2020, într-o finală decisă la loviturile de departajare contra Angleii, tocmai pe Wembley. Argentina a pus capăt unei aşteptări de 28 de ani şi a câştiga Copa America într-o finală contra Braziliei, Messi trecându-şi în cont primul trofeu major cu naţonala "Pumelor".

Meciul este parte a unei expansiuni plănuit de FIFA şi CONMEBOL, care include şi fotbalul feminin, futsalul şi fotbalul juvenil, dar şi schimbul de arbitri şi metode de antrenament. "Privim foarte mult spre noi oportunităţi împreună şi aşteptăm cu nerăbdare "Finalissima" în iunie, la Londra", a spus Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, în decembrie.

"Finalissima" este al trilea meci din istorie în care câştigătoarea Campionatului European şi câştigătoarea Copei America se întâlnesc. S-a mai întâmplat în 1985, Franţa - Uruguay 2-0, în timp ce opt ani mai târziu Argentina a învins Danemarca la loviturile de departajare.

Afla mai multe despre: argentinaitaliafinalissima 

viewscnt
Articole similare