Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Argentina vrea să retragă tricoul cu numărul 10 la finalul carierei lui Lionel Messi

Argentina vrea să retragă tricoul cu numărul 10 la finalul carierei lui Lionel Messi
Comentarii

Argentina ar dori să-i aducă lui Lionel Messi un omagiu destul de rar în lumea fotbalului. Claudio Tapia, preşedintele Federaţiei Argentiniene de Fotbal, şi-a manifestat intenţia de a retrage tricoul cu numărul 10 de la echipa naţională la finalul carierei jucătorului de la Inter Miami.

Lionel Messi a fost căpitanul Argentinei la victoria la Cupa Mondială din 2022 împotriva Franţei şi, de asemenea, a câştigat Copa America în 2021.

"Când Messi se va retrage din fotbalul internaţional, nu vom mai permite nimănui să poarte tricoul cu numărul 10", a spus Tapia. "Acesta va fi retras pe viaţă în onoarea sa. Măcar atât putem face pentru el", a completat el.

Cu toate acestea, nu există nicio garanţie că FIFA va permite Federaţiei Argentiniene de Fotbal (AFA) acest lucru. În diferitele competiţii oficiale organizate de forul mondial, numerele sunt de la 1 la 23, ceea ce implică şi un număr 10.

În trecut, FIFA ar fi refuzat să Argentinei să retragă numărul 10, în semn de omagiu adus lui Diego Maradona.

Lionel Messi, care a ajuns vara trecută de la PSG la Inter Miami, echipă din MLS, nu a anunţat încă o dată pentru finalul carierei sale internaţionale. De la prima sa selecţie pentru Argentina, în 2005, fostul jucător al Barcelonei a îmbrăcat tricoul Albiceleste de 180 de ori, marcând 106 goluri.

Afla mai multe despre: messiargentinainter miami 

viewscnt
Articole similare