Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Arina Sabalenka, după ce a câştigat titlul la Australian Open: "Încă tremur şi îmi cer scuze pentru engleza mea". Pe ce loc mondial urcă

Arina Sabalenka, după ce a câştigat titlul la Australian Open: "Încă tremur şi îmi cer scuze pentru engleza mea". Pe ce loc mondial urcă

Tenis

Comentarii

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka a fost foarte emoţionată la ceremonia de premiere de la Australian Open, ea cerându-şi scuze pentru cum vorbeşte limba engleză şi a subliniat că încă tremură după meciul cu Elena Rîbakina.

"Încă tremur şi îmi cer scuze pentru engleza mea. Este o mare motivaţie că am primit trofeul de la Billie Jean King. Elena este o jucătoare extraordinară şi cu siguranţă de vom mai întâlni. Mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat, copiilor de mingi, a fost incredibil să joc în faţa voarstă. Mulţumesc echipei mele, cea mai nebună din circuit. Voi meritaţi acest trofeu mai mult decât mine. Abia aştept să revin la anul, poate să joc un tenis mai bun, că deja trofeul l-am câştigat", a spus Sabalenka.

"Ştiu cât de mult ai muncit şi mult succes în restul sezonului. Sper să mai avem şi alte bătălii. Mulţumesc tuturor pentru organizare şi fanilor care ne-au susţinut. Sper ca la anul sî ajung din nou în finală sau chiar să câştig", a declarat Rîbakina.

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka a câştigat, sâmbătă, la Melbourne, primul titlu de grand slam al carierei, după ce a învins-o pe sportiva kazahă Elena Rîbakina, în finala de la Australian Open.

Sabalenka, numărul 5 mondial, s-a impus, pe Rod Laver Arena, în faţa numărului 25 WTA, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4.

Meciul a durat două ore şi 28 de minute.

După victoria de la Australian Open, Arina Sabalenka va reveni pe locul 2 în clasamentul WTA

După victoria de la Australian Open, Arina Sabalenka va reveni pe locul 2 în clasamentul WTA, de luni, aceasta fiind cea mai bună clasare din carieră pentru sportiva din Belarus.

În vârstă de 24 de ani, Sabalenka a fost la Australian Open favorită numărul 5.

Tot de luni, kazaha Elena Rîbakina, favorită 25 la Australian Open, va urca pe locul 10 mondial, de asemenea cea mai bună clasare din carieră.

Sabalenka jucase deja trei semifinale de Grand Slam (Wimbledon 2021, US Open 2021 şi 2022) fără să ajungă vreodată în finală. Dar ea jucase şi câştigase deja o finală la Australian Open, în 2021 la dublu, alături de belgiana Elise Mertens.

La rândul său, Rîbakina, învingătoare în 2022 la Wimbledon, nu trecuse niciodată de turul trei în trei apariţii până acum la Australian Open.

 

Afla mai multe despre: arina sabalenka 

viewscnt
Articole similare