Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Arina Sabalenka spune că interzicerea sportivilor ruşi şi belaruşi la Wimbledon, din cauza invaziei din Ucraina, nu a folosit la nimic

Arina Sabalenka spune că interzicerea sportivilor ruşi şi belaruşi la Wimbledon, din cauza invaziei din Ucraina, nu a folosit la nimic

Tenis

Comentarii

Jucătoarea belarusă de tenis, Arina Sabalenka, numărul 5 mondial, a declarat că interzicerea sportivilor ruşi şi belaruşi la Wimbledon nu a folosit la nimic şi că speră la o schimbare a deciziei în 2023.

"Sunt foarte dezamăgită că sportul devine politic într-un fel sau altul. Suntem doar sportivi care îşi practică sportul. Asta e tot. Noi nu facem politică”, a declarat ea pentru ziarul Melbourne Age, cu ocazia turneului de la Adelaide.

Dacă toţi am putea face ceva, am face-o, dar nu avem control”, a spus tânăra de 24 de ani.

”Ne-au interzis de la Wimbledon şi ce diferenţă a făcut asta? Nimic, războiul continuă şi ăsta este un lucru trist”, a subliniat ea.

Sabalenka, semifinalistă la Wimbledon 2021, a spus că „nimeni nu sprijină războiul” şi că speră să poată concura la Grand Slam-ul de la Londra în 2023.

Alţi jucători excluşi de la Wimbledon în iunie anul trecut au fost Daniil Medvedev, Andrei Rublev şi Victoria Azarenka.

Potrivit presei britanice, se aşteaptă ca decizia All England Club, în ceea ce-i priveşte pe jucătorii şi jucătoarele din Belarus şi Rusia, să fie luată până în luna aprilie a anului 2023.

Afla mai multe despre: tenis-arina sabalenka-ucraina 

viewscnt
Articole similare