You are here:

Asistenţă sub aşteptări la Campionatul Mondial din Qatar. Cifre înfrijorătoare pentru organizatorii turneului final

Asistenţă sub aşteptări la Campionatul Mondial din Qatar. Cifre înfrijorătoare pentru organizatorii turneului final

Cupa Mondială

Comentarii

Qatarul a primit doar 765 de mii de vizitatori în primele două săptămâni ale Cupei Mondiale, potrivit unui raport al organizatorilor.

Qatarul aştepta pentru cel mai mare eveniment fotbalistic al planetei un flux de 1,2 milioane de persoane în timpul competiţiei cu durata de aproape o lună.

O creştere mare a numărului de vizitatori în acest stadiu al turneului este puţin probabilă, doar opt echipe fiind rămase în cursa pentru trofeu şi doar opt meciuri din totalul de 64 programate pe toată durata competiţiei.

Organizatorii au identificat anterior vârful perioadei pentru vizitatorii internaţionali în intervalul 24-28 noiembrie, în faza grupelor, cu 32 de echipe, când s-au jucat câte patru meciuri pe zi.

Raportul Comitetului de organizare a precizat că în primele 17 zile ale turneului au fost înregistraţi 765.859 vizitatori internaţionali, dintre care mai mult de jumătate au plecat deja.

Raportul a înregistrat 1,33 de milioane de posesori de bilete de meci şi 3,09 milioane de bilete vândute pentru cele opt stadioane care găzduiesc meciuri la Cupa Mondială de fotbal, care se va încheia pe 18 decembrie.

Turneul final din Qatar, primul de Cupă Mondială găzduit în Orientul Mijlociu, este considerat unul dintre cele mai scumpe în termeni de bilete, hoteluri şi alcool, a cărui vânzare este restricţionată.

Asistenţa cumulată pe stadioane la primele 52 de meciuri ale Cupei Mondiale a ajuns la 2,65 milioane de spectatori, potrivit documentului.

Federaţia Internaţională de Fotbal a afirmat anterior că asistenţa pe arenele din Qatar a depăşit-o pe cea din perioada corespunzătoare a Cupei Mondiale din Rusia, din 2018.

Afla mai multe despre: qatar 

viewscnt
Articole similare

Au mai rămas

Vezi trailerul