You are here:

Asociaţia Presei Sportive din România, reacţie în forţă după ce un jurnalist a fost bruscat în Giuleşti

Asociaţia Presei Sportive din România, reacţie în forţă după ce un jurnalist a fost bruscat în Giuleşti

Superliga

Comentarii

Asociaţia Presei Sportive din România (APS) a emis un comunicat ferm după ce un jurnalist a fost atacat în timpul partidei Rapid – Oţelul 0-0.

APS condamnă incidentul grav petrecut în Giuleşti. Comunicat oficial

Asociaţia Presei Sportive din România a emis un comunicat dur după incidentul grav petrecut în seara zilei de 28 septembrie 2024, la meciul de fotbal Rapid - Oţelul Galaţi.

”Asociaţia Presei Sportive din România condamnă incidentul grav petrecut în seara zilei de 28 septembrie 2024, la meciul de fotbal Rapid - Oţelul Galaţi. În timp ce adunau informaţii despre un moment important din meci, respectiv accidentarea unui fotbalist, mai mulţi jurnalişti de la publicaţiile IAMsport, GOLAZO.ro şi Fanatik au fost agresaţi fizic şi verbal de un agent de fotbalişti. Acesta purta la gât un ecuson de oficial al clubului din Galaţi, cu ajutorul căruia pătrunsese într-o zonă cu acces limitat.

Agresiunea s-a desfăşurat chiar sub privirile forţelor de ordine, 8 jandarmi asistând impasibili la momentul violent. Ba chiar, la îndemnul atacatorului, jandarmii s-au îndreptat tot către victime în loc să îl oprească pe atacator. De asemenea, niciun reprezentant al clubului gazdă nu a intervenit în apărarea ziariştilor.

Ulterior, Jandarmeria a emis un comunicat prin care anunţa amendarea cu 500 de lei a impresarului (validat în Giuleşti drept “oficial” al clubului Oţelul Galaţi) şi interzicerea accesului său pe stadioane timp de un an. Dar chiar şi în acest comunicat Jandarmeria spune, cu nonşalanţă, că “jandarmii aflaţi la faţa locului au observat incidentul şi, ulterior, au luat măsuri pentru ţinerea la distanţă a celor implicaţi”.

A fost încă un moment, la fel ca multe altele petrecute pe arene sportive, care arată că siguranţa jurnaliştilor nu este tratată cu seriozitatea necesară. APS solicită imperativ atât organizatorilor de competiţii sportive, cat şi reprezentanţilor forţelor de ordine să abordeze cu responsabilitate acest aspect, să reacţioneze ferm pentru a asigura securitatea presei pe stadioane şi nu numai şi să descurajeze sau să penalizeze exemplar orice pornire violentă la adresa ziariştilor (reporteri, fotoreporteri, cameramani etc).

Este vital, pentru dreptul la informare al publicului, ca reprezentanţii media să îşi desfăşoare activitatea în siguranţă, în orice loc s-ar afla. De asemenea, relaxarea cu care cluburile acordă permise de acces unor persoane neavenite este un aspect alarmant, care ar trebui stopat de intervenţia fermă a Ligii Profesioniste de Fotbal şi a Federaţiei Române de Fotbal”, a fost Comunicatul Asociaţia Presei Sportive din România.

Pedeapsa lui Rareş Pop

Potrivit prosport.ro, un impresar a sărit la jurnalişti, chiar în timpul meciului dintre Rapid Bucureşti şi Oţelul Galaţi, încheiat la egalitate, scor 0-0. Pe unul dintre reporteri l-a împins în poarta de fier, altuia i-ar fi luat telefonul şi pe un al treilea l-ar fi ameninţat. Bărbatul care a declanşat scandalul pe Giuleşti purta la gât un ecuson cu Oţelul Galaţi.

La puţin timp după acest regretabil incident, Jandarmeria a reacţionat şi l-a sancţionat aspru pe Rareş Pop. Astfel, agentul FIFA a primit interdicţie pe stadion timp de un an şi o amendă în valoare de 500 de lei.

Afla mai multe despre: asprareş popbruscare jurnalistrapid 

viewscnt
Articole similare