Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Atac fără precedent la adresa lui Edi Iordănescu! Jucătorul a răbufnit: ”Să mi se spună dacă am deranjat pe cineva. S-a ajuns prea departe!”

Atac fără precedent la adresa lui Edi Iordănescu! Jucătorul a răbufnit: ”Să mi se spună dacă am deranjat pe cineva. S-a ajuns prea departe!”

Echipa națională

Comentarii

Portarul român Valentin Cojocaru (28 de ani) s-a săturat să tot aştepte convocarea selecţionerului Edi Iordănescu (45 de ani) şi a răbufnit.

Actualmente legitimat în Polonia, la Pogon Szczecin, Valentin Cojocaru consideră că selecţionerul Edi Iordănescu are alte criterii după care face alegerile, cel puţin în cazul portarilor, fără a ţine cont de forma reală de moment.

Valentin Cojocaru, ”săgeţi” pentru Horaţiu Moldovan: ”A făcut mai multe gafe într-un an, cât am făcut eu în toată cariera” 

Valentin Cojocaru, portar care a evoluat, de-a lungul timpului, la FCSB, Crotone, Frosinone, Apollon Limassol, Dnipro, Feyenoord sau OH Leuven, consideră că a fost nedreptăţit de către selecţionerul Edi Iordănescu.

Acesta consideră că a evoluat în campionate puternice în ultimii ani, s-a antrenat ireproşabil, a progresat foarte mult şi ar fi meritat să joace şi el în naţională.

În schimb, Edi a preferat să aducă la lot portari din Superligă sau portari care nu aveau prea multe meciuri în picioare. Cojocaru este de părere că selecţia la lot se face pe alte criterii, decât cele corecte, legate de formă şi valoare.

De-a lungul timpului am fost rezervat în a vorbi despre convocări şi criteriile de selecţionare. Am considerat mereu că muncind şi concentrându-mă pe performanţă, reprezentanţii echipei naţionale mă vor vedea. Este trist că în continuare se fac selecţii din ligile inferioare şi după două-trei meciuri jucate la echipa de club.

Statistic vorbind, campionatul Belgiei este pe locul 8 in Europa, pe când campionatul României se clasează la 45 de locuri diferenţă. Asta mă face să cred că la mijloc sunt lucruri personale, nu profesionale. Dacă am deranjat pe cineva vreodată aş fi preferat să mi se spună, fiindcă în ultimii 8 ani, personal nu am avut niciun conflict cu nimeni”, a declarat Valentin Cojocaru pentru prosport.ro.

Valentin Cojocaru a povestit că a mers la sediul FRF, la un moment dat, iar anumite persoane din anturajul forului îl întrebau cum e viaţa în Olanda, în timp ce el evolua în Belgia de aproape 10 etape.

Singurul contact pe care l-am avut a fost cu team managerul echipei naţionale, cel care m-a întrebat de situaţia mea înaintea transferului la Pogon. În afară de asta, nu am primit niciodată vreun semn din partea staff-ului.

O întâmplare amuzantă a fost când vara trecută am fost la sediul FRF pentru a rezolva o problemă, iar mai multe persoane apropiate de echipa naţională m-au întrebat cum este în Olanda, eu având la acel moment 20 de meciuri in Belgia şi 2 convocări pe lista preliminară, asta fiind una din întâmplările care m-au pus pe gânduri”, a completat Cojocaru.

Valentin Cojocaru, considerat la un moment dat cel mai valoros tânăr portar al României, a trimis câteva ”săgeţi” şi către Horaţiu Moldovan, pe motiv că portarul Rapidului a greşit foarte mult în ultimul an şi, totuşi, a fost titularizate meci de meci.

Nu-mi stă în caracter să vorbesc despre alţi jucători, dar s-a ajuns prea departe. Pot spune fără lipsă de modestie că portarul echipei naţionale (n.r. - Horaţiu Moldovan) a făcut mai multe greşeli în ultimul an decât am făcut eu în toată cariera.

Mi se pare derutant că am fost selecţionat la echipa naţională când jucam la Viitorul, iar după ce am jucat la două echipe mai bune din campionate mai puternice nu am mai fost selecţionat”, a completat portarul de la Pogon.

Afla mai multe despre: valentin cojocaruedi iordanescu 

viewscnt
Articole similare