Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Atleta din Ucraina care se opune prezenţei sportivelor din Rusia la Campionatul Mondial: ”Nu vreau să văd ucigaşi pe pistă”

Atleta din Ucraina care se opune prezenţei sportivelor din Rusia la Campionatul Mondial: ”Nu vreau să văd ucigaşi pe pistă”

Atletism

Comentarii

Atleta ucraineană Yaroslava Mahuchikh, autoarea celei mai bune performanţe mondiale a anului la săritura în înălţime (2,03 m), a spus, miercuri, la Eugene, că "ucigaşii” ruşi nu au ce căuta la Campionatele Mondiale de atletism care încep vineri în oraşul din Oregon.

Sportiva în vârstă de 20 de ani, medaliată cu aur la CM în sală de la Belgrad, din martie, a vorbit în special de adversara sa şi fosta ei amică, actuala campioană mondială Maria Lasitskene, care nu va putea evolua la Eugene, conform regulilor Federaţiei Internaţionale de Atletism şi ale CIO.

"Înainte de 24 februarie, am avut relaţii bune, am vorbit una cu celălaltă”, a spus Mahuchikh despre Lasitskene.

"Dar acea zi a schimbat totul pentru că ea nu a scris niciodată sportivilor noştri. Şi apoi i-a scris lui Thomas Bach (preşedintele CIO) pentru a putea concura.

Nu vreau să văd ucigaşi pe pistă. Pentru că acest război a ucis mulţi dintre sportivii noştri”, a spus ea, conform lefigaro.fr.

Yaroslava a mers la CM din Belgrad în martie, fugind din oraşul natal, Dnepr, din estul Ucrainei, cu maşina.

O experienţă pe care a trăit-o într-o stare de "panică totală", a spus ea miercuri: "Trei zile în maşină, cele mai lungi trei zile din viaţa mea”.

Mahuchikh a fost medaliată cu bronz la ultimele Jocuri Olimpice de la Tokyo şi medaliată cu argint la Mondialele în aer liber din 2019 de la Doha, două competiţii câştigate de Lasitskene.

 

Afla mai multe despre: yaroslava mahuchikh 

viewscnt
Articole similare