Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Au fost presiuni pentru ca Ianis Hagi să nu mai fie chemat la naţională: ”Îmi tot trimiteau mesaje...”. EXCLUSIV

Au fost presiuni pentru ca Ianis Hagi să nu mai fie chemat la naţională: ”Îmi tot trimiteau mesaje...”. EXCLUSIV

Stranieri

Comentarii

Fostul selecţioner al naţionalei de tineret, Daniel Isăilă, susţine că a avut încredere în calităţile lui Ianis Hagi chiar şi atunci când mulţi făceau presiuni asupra lui să nu-l mai convoace.

Daniel Isăilă are un mare merit pentru parcursul naţionalei de tineret la Campionatul European de Tineret 2019, când România a ajuns în semifinale. Isăilă a fost cel care a început campania de calificare, a avut rezultate peste aşteptări, însă a ales să plece la Al Hazm, în Arabia Saudită. Ulterior, la naţionala de tineret a fost adus Mirel Rădoi, care a continuat pe aceeaşi linie şi a reuşit performanţe spectaculoase. 

Isăilă spune că au fost presiuni pentru ca Ianis să nu mai fie convocat la naţionala de tineret

Printre jucătorii pentru care Daniel Isăilă a insistat a fost şi Ianis Hagi. Tânărul mijlocaş nu traversa atunci o perioadă foarte bună, era la echipa a doua a Fiorentinei şi era nemulţumit că antrenorul de la seniori nu-i oferă şanse. Ulterior, Ianis a fost răscumpărat de Viitorul, şi-a reintrat în formă şi a devenit jucător de bază şi la naţionala de tineret. 
Daniel Isăilă susţine că a avut tot timpul încredere în calităţile lui Ianis Hagi, chiar dacă spune că mulţi au făcut presiuni să nu-l mai cheme la naţionala de tineret:
”E un jucător extrem de talentat, fantastic. Îmi aduc aminte că eram extrem de criticat că îl selecţionam când nu juca la Fiorentina. Diferiţi preşedinţi de cluburi îmi tot trimiteau mesaje... Am avut o presiune fantastică. Şi uite că nu m-am înşelat. E un jucător care în orice moment îţi poate decide singur un joc. Jucătorii ca el sunt rari şi trebuie susţinuţi, trebuie încurajaţi. Eu cred foarte mult în el, trebuie să îşi găsească un mediu propice... cred că l-a găsit acum. Se simte foarte bine acolo, a demonstrat la Glasgow Rangers”, a declarat Daniel Isăilă pentru Telekom Sport. 

Ianis Hagi s-a transferat la Genk după jocurile foarte bune de la EURO 2019

Ianis Hagi s-a impus uşor-uşor drept unul dintre liderii generaţiei sale şi la Campionatul European de Tineret a fost unul dintre cei mai buni jucători ai României. Acele jocuri au fost o confirmare pentru scouterii echipelor care îl urmăreau, astfel că după EURO 2019 a primit mai multe oferte.
Ianis Hagi a ales să meargă la Genk, o echipă recunoscută ca ”pepinieră” pentru marile cluburi din Occident. Însă Ianis Hagi nu a reuşit să se impună aici şi a fost împrumutat la Rangers, unde şi-a reintrat în formă şi a început din nou să iasă în evidenţă. 
 

Afla mai multe despre: ianis hagidaniel isaila 

viewscnt
Articole similare