Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Au pierdut 4,5 milioane de euro în doar câteva zile? Clubul din Liga 1 care stă cu sufletul la gură

Au pierdut 4,5 milioane de euro în doar câteva zile? Clubul din Liga 1 care stă cu sufletul la gură

FCSB

Comentarii

Şefii unui club de fotbal stau cu sufletul la gură în aceste zile, care le-ar putea aduce pierderi de 4,5 milioane de euro.

FCSB este foarte aproape să piardă nu mai puţin de 4,5 milioane de euro şi pare o chestiune de timp până când decizia va deveni oficială.

Ar fi o lovitură devastatoare pentru echipa lui Gigi Becali, ale cărei venituri s-au subţiat în ultimii ani, după ce FCSB a ratat prezenţa în grupele cupelor europene.

Doar ce a pierdut FCSB 4,5 milioane de euro? Firma care se îndreaptă spre faliment

Vestea că City Insurance este aproape de faliment i-a provocat fiori lui Gigi Becali. Compania de asigurări este sponsorul principal al FCSB-ului şi, în primăvară, contractul a fost prelungit până în 2025.

Decizia de prelungire a venit după ce City Insurance fusese preluată de fondul de investiţii I3CP, tranzacţie semnată în luna aprilie.

Atunci, Gigi Becali a declarat că a fost informat despre această tranzacţie şi noii proprietari i-au propus un nou contract de sponsorizare:

”Mie mi s-a spus că se vinde şi am fost întrebat dacă vreau să reînnoim contractul. Aveam până în 2022, au zis să facem până în 2025.

Am zis da. În rest nu cunosc, ce fac, mă bag în afacerile oamenilor?”, a spus atunci Gigi Becali.

Între timp, City Insurance a ajuns aproape de faliment din cauza unor nereguli grave în actele firmei. Compania ar fi trebuit să aibă în conturi cel puţin 150 de milioane de euro, până pe 4 septembrie, pentru a evita falimentul.

Cei de la City Insurance n-au reuşit să facă însă dovada că au aceşti bani şi Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis să-i ridice autorizaţia de funcţionare şi să ceară falimentul companiei.

De asemenea, administrarea companiei City Insurance a fost preluată de Fondul de Garantare a Asiguraţilor şi falimentul pare o chestiune de timp.

În cazul în care se va ajunge la faliment, City Insurance nu va putea onora contractul de sponsorizare pe care îl are cu FCSB. În următorii 3 ani, echipa lui Gigi Becali ar fi trebuit să primească 4,5 milioane de euro, adică 1,5 milioane de euro pe sezon.

În 2020, FCSB a fost echipa din Liga 1 cu cele mai mari încasări din contractele de sponsorizare. Echipa lui Gigi Becali a primit aproximativ 2,2 milioane de euro din parteneriatele pe care le-a încheiat.

Afla mai multe despre: city insurance 

viewscnt
Articole similare