You are here:

Au plecat spre Jocurile Olimpice cu gândul să scrie istorie! "Suntem numărul 4 mondial în acest moment la echipe. Ne-am apropiat de asiatici"

Au plecat spre Jocurile Olimpice cu gândul să scrie istorie! "Suntem numărul 4 mondial în acest moment la echipe. Ne-am apropiat de asiatici"galerie foto

Jocurile olimpice

Comentarii

Şeful tenisului de masă din România îşi pune mari speranţe în sportivii săi la Jocurile Olimpice de la Paris. Acolo, „tricolorii” se vor lupta pentru medalii în 4 probe: echipe fete, dublu mixt şi simplu feminin şi masculin.

Cristinel Romanescu, la plecarea spre Paris: “Cea mai mare dorinţă a mea este o medalie olimpică!”

82 dintre cei 107 de „tricolori” calificaţi la Jocurile Olimpice au plecat astăzi spre Paris, de la Salonul Oficial cu o aeronavă Tarom „Nadia Comăneci”.

Printre ei şi componenţii delegaţiei de tenis de masă, condusă de Cristinel Romanescu, preşedintele Federaţiei. Pentru el, ediţia  JO de la Paris este a 6 a la care va fi prezent alături de sportivii săi.

„Sper să fie şi cu noroc pentru că de prea multe ori am trecut pe lângă medalie”, a declarat Cristinel Romanescu, preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă, pentru Sportsnet.ro

Şeful tenisul de masă din România a dezvăluit şi care este cea mai mare dorinţă a sa şi a sportivilor.

“Logic, să vină medalia olimpică. Pentru asta ne-am antrenat şi pentru asta ne antrenăm de mici. De când au început să joace tenis de masă şi-au pus în gând să ajungă la Jocurile Olimpice şi să obţină o medalie”, a adăugat preşedintele. 

Cristinel Romanescu mizează în special pe probele de echipe, simplu fete şi dublu mixt.

„Suntem numărul 4 mondial în acest moment la echipe, vom avea, sper, noroc de o tragere foarte bună. Suntem în poziţie de favoriţi, chiar şi la dublu mixt. Bernie e numărul 9 mondial, ne-am apropiat din ce în ce mai mult de jucătorii asiatici”, a adăugat Cristinel Romanescu.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă recunoaşte că are mari emoţii atunci când jucătorii concurează în competiţiile importante!

„Câteodată nu pot să mă uit la meciuri pentru că tensiunea şi presiunea sunt foarte mari şi câteodată prefer să ies din sală, dar ascult de fiecare dată reacţia publicului şi atunci îmi dau seama cine a făcut punctul”, recunoaşte el. 

La plecarea spre Paris, Elisabeta Lipă şi Mihai Covaliu au avut mesaje pentru sportivii români!

„Ce îmi doresc eu, vă doresc tuturor: să faceţi imnul  României să răsune în toate arenele olimpice pentru că 3 ani v-aţi dedicat, aţi muncit v-aţi dorit, iar acum este momentul să zburaţi”, a spus Elisabeta Lipă, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport.

 „Ştiu cât de lungă şi de tensionată a fost aşteptarea, dar mai ştiu că sunteţi pregătiţi, sunteţi cei mai buni sportivi din România care au luptat din greu să obţină calificarea la Jocurile Olimpice”, a declarat Mihai Covaliu, preşedinte Comitetului Olimpic Sportiv Român.

82 de sportivi au plecat la Paris

Cei 82 de sportivi care au plecat astăzi de pe Aeroportul „Henri Coandă” spre capitala Franţei sunt de la următoarele discipline: tenis de masă, gimnastică artistică, înot, ciclism, polo, tir cu arcul şi canotaj. Team România este formată din 107 sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Paris, competiţie care va avea loc în perioada 26 iulie-11 august, la 18 sporturi.

Tenisul de masă românesc va fi reprezentat la Jocurile Olimpice de echipa feminină: Elisabeta Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu şi Andreea Dragoman. Elisabeta Samara şi Bernadette Szocs vor concura şi în  proba de simplu feminin, Ovidiu Ionescu şi Eduard Ionescu în proba de simplu masculin, iar perechea de dublu mixt este formată din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: tenis de masa jocurile olimpicecristinel romanescu tenis de masatenis de masa romania 

viewscnt
Articole similare