You are here:

Au reprezentat România la Jocurile Olimpice şi au făcut un gest nobil: "Am pielea de găină, au curaj"

Au reprezentat România la Jocurile Olimpice şi au făcut un gest nobil: "Am  pielea de găină, au curaj"

Sporturi

Comentarii

Fetele care au reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Paris au fost vizitate la antrenament de 20 de tineri cu dizabilităţi, care practică şi ei gimnastica.

Gimnastele „tricolore”, antrenoare pentru sportivii cu nevoi speciale!

Gimnastele din echipa naţională de senioare au avut parte de o surpriză emoţionantă. Sportivele „tricolore” au fost vizitate la antrenament de 20 de tineri cu nevoi speciale de la Asociaţia Down Plus Bucureşti, şi ei practicanţi de gimnastică.

„A fost o întâlnire foarte emoţionantă, după cum puteţi vedea, am  pielea de găină, sunt copii în faţa cărora trebuie să ne aplecăm. Mă bucur foarte mult că am avut ocazia să îi cunoaştem, sunt nişte copii deosebiţi, nişte copii care muncesc foarte mult şi au foarte mult curaj în ceea ce fac”, a spus Mara Ceplinschi, componentă a echipei naţionale de gimnastică artistică, pentru Sportsnet.ro

„A fost o întâlnire frumoasă, mă bucur mult că i-am cunoscut, au fost şi emoţii”, a declarat Lilia Cosman, componentă a echipei naţionale de gimnastică artistică.

Fetele au fost aplaudate la scenă deschisă de către tinerii sportivi speciali. Aceştia le-au cerut fetelor să le arate exerciţiile lor preferate.

„Am făcut câteva ronde pentru ei, am executat roata de mai multe ori şi am făcut puţină încălzire”, a mai spus Mara Ceplinschi, componentă a echipei naţionale de gimnastică artistică.

La rândul lor, şi tinerii  cu dizabilităţi au încercat să le impresioneze pe gimnaste.

„Au făcut o încălzire, au făcut câteva elemente. Din câte ştiu, sunt după 5 luni de pauză. Sunt nişte copii deosebiţi şi tot ce au făcut e deosebit”, a adăugat Mara Ceplinschi. 

Cel care îi pregăteşte pe sportivii cu dizabilităţi de la Asociaţia Down Plus Bucureşti este Gabriel Popescu, profesor universitar doctor la UNEFS: „Cred că pentru copii a fost o întâlnire de mare impact. De-aia ne-am şi jucat puţin, să aibă nişte modele de urmat. Ca să înţeleagă cum ar arăta gimnastica de performanţă”.

La întâlnire a fost prezent şi fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Eduard Novak.

„Sunt foarte entuziasmat, iubesc acest sport şi toţi campionii îmi sunt foarte dragi şi băieţii şi fetele ştiu câtă muncă depun”, a spus Eduard Novak, fost ministru al Tineretului şi Sportului. 

Afla mai multe despre: jocurile olimpice de la paris,  

viewscnt
Articole similare