Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Au stârnit furie în Iran”. Ce riscă jucătorii iranieni care au refuzat să cânte imnul de stat la Cupa Mondială din Qatar

”Au stârnit furie în Iran”. Ce riscă jucătorii iranieni care au refuzat să cânte imnul de stat la Cupa Mondială din Qatar

Cupa Mondială

Comentarii

Cei unsprezece jucători ai naţionalei Iranului s-au abţinut să cânte imnul ţării, luni, înainte de primul lor meciul de la Cupa Mondială din Qatar, disputat împotriva Angliei, aparent într-un semn de protest şi de solidarizare cu revoltele din ţara lor.

”Au stârnit furie în Iran”. Ce riscă jucătorii iranieni care au refuzat să cânte imnul de stat la Cupa Mondială din Qatar

Iran a pierdut clar meciul de debut de la Cupa Mondială, 2-6 cu Anglia, dar gestul curajos al jucătorilor naţionalei de a nu cânta imnul ţării lor a făcut înconjurul planetei.

După ce au evitat de multe ori să răspundă la întrebări în cadrul conferinţelor de presă cu privire la situaţia actuală din ţara lor, în special în ceea ce priveşte condiţia femeilor, membrii echipei naţionale iraniene pur şi simplu nu au cântat imnul la meciul de debut, ceea ce reprezintă în mod evident un act semnificativ de protest faţă de regimul de la Teheran.

  • De două luni, zeci de mii de iranieni protestează pe străzi faţă de regimul abuziv de la Teheran, după moartea lui Mahsa Amini, o tânără de 22 de ani a cărei singură vină a fost că nu purta corespunzător hijabul.

Presa din Anglia anunţă că gestul jucătorilor naţionalei Iranului le-ar putea crea acestora mari probleme la revenirea în ţară!

"Oficialii iranieni au discutat deja despre lipsa de respect arătată de jucători la intonarea imnului. O astfel de sfidare la scară internaţională va stârni furie în Iran şi ar putea exista repercusiuni", mai scriu jurnaliştii englezi.

Primele avertizări: ”Băieţii ăştia riscă enorm!”

La scurt timp, jurnalistul Borzou Daragahi a oferit o primă reacţie după gestul fotbaliştilor din Iran.

”Băieţii ăştia riscă enorm! Regimul a emis mandate de arestare pe numele legendelor din fotbal care au vorbit împotriva lui şi a încarcerat mai multe actriţe doar pentru că au apărut fără hijab în public. Cum vor fi ei trataţi la întoarcerea în ţară, pe aeroportul din Teheran?”, a fost mesajul lui Daragahi.

Istvan Kovacs, delegat la încă un meci de la Cupa Mondială! Când va putea fi văzut în Qatar
 

Afla mai multe despre: irancupa mondiala 

viewscnt
Articole similare