You are here:

Avem toate detaliile de la TAS! Cum a obţinut Ana Bărbosu o victorie istorică împotriva lui Jordan Chiles pentru medalia de bronz | EXCLUSIV

Avem toate detaliile de la TAS! Cum a obţinut Ana Bărbosu o victorie istorică împotriva lui Jordan Chiles pentru medalia de bronz | EXCLUSIV

Jocurile olimpice

Comentarii

Ana Bărbosu a avut câştig de cauză la TAS şi a obţinut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris. Iată detaliile unei decizii istorice.

Cum a obţinut Ana Bărbosu victoria la TAS! Toate detaliile unei decizii istorice

Orange Sport a aflat pe surse că Federaţia Română de Gimnastică nu a făcut solicitare pentru ca americancei să-i fie retrasă medalia, ci a făcut solicitare pentru ca atât Sabrina, cât şi Ana să primească medalie. Concret, FRG voia 3 medalii de bronz pentru cele 3 sportive implicate în această speţă.

Totuşi, la TAS a fost acceptată doar solicitarea Anei Bărbosu legată de minutul care a fost depăşit de americancă atunci când a făcut contestaţie. Concret, Jordan Chiles a făcut contestaţie la JO la mai mult de un minut de la aflarea notei, lucru care nu este permis în regulament. Astfel, nota primită de americancă la contestaţie a fost anulată, iar Ana Bărbosu a revenit pe locul 3.

Federeţia Internaţională de Gimnastică nici nu a vrut să audă de schimbarea notelor pe motive tehnice pentru a nu crea un precedent. De asemenea, şi Comitetul Olimpic Internaţional a refuzat să acorde 3 medalii de bronz tocmai pentru a nu crea un precedent. Astfel, a fost acceptată doar solicitarea pentru acel minut, nicidecum pentru elementele tehnice.

Reacţia Anei Bărbosu după victoria de la TAS

„Wow! Nici nu ştiu ce să zic. M-aţi luat atât de repede..Ce pot să spun e că le mulţumesc din suflet antrenorilor, celor din Federaţie pentru că au fost alături de mine şi pentru că au continuat această luptă la nivelul TAS. Sunt foarte fericită. Le mulţumesc părinţilor mei, prietenilor mei şi tuturor apropiaţilor.

Eu n-am făcut nimic altceva la acest concurs decât să-mi fac cât mai bine treaba şi pot spune că abia aştept să intru în posesia medaliei!”, a spus Ana Maria Bărbosu pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: joana barbosugimnastica 

viewscnt
Articole similare