You are here:

Avertismentul selecţionerului: ”Armenia este arţăgoasă. Astfel de echipe ne pun mari probleme!”

Avertismentul selecţionerului: ”Armenia este arţăgoasă. Astfel de echipe ne pun mari probleme!”

Echipa națională

Comentarii

România a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), de Germania, în etapa a II-a a Grupei J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

Selecţionerul Mirel Rădoi a mărturisit după meciul cu Germania că preferă să păstreze părţile bune din acest duel.

Rădoi a declarat că nu ştie dacă un punct în meciul pierdut cu Germania ar fi fost echitabil, ţinând cont de ocaziile ratate de adversarii echipei României: ”Părţile bune. Cred că până la urmă cine controla această partidă era clar posesia de partea Germaniei. Calculele sunt simple. Din perspectiva asta diferenţa de valoare există. Diferenţa de valoare a existat, chiar dacă am încercat printr-o organizare mai bună decât în meciul cu Macedonia şi prin determinarea jucătorilor, prin comprimarea spaţiilor să acoperim diferenţa de valoare. Am avut momente când am ezitat să ieşim din apărare. Sunt momente de joc în care am arătat bine, am fost agresivi, am recuperat mingea, am reuşit să pasăm, din păcate nu am reuşit să schimbăm mult mai des direcţia de joc. Sunt aspecte pozitive, mult mai multe în repriza a doua decât în prima repriză. Nu ştiu dacă în momentul de faţă ne gândim la noroc, dacă a fost de partea noastră sau împotriva noastră. În prima şi în a doua repriză au fost ocazii mari ale Germaniei, dar la sfârşit câteodată fotbalul este nedrept. Chiar dacă Germania merita să câştige, puteam să vorbim în această seară despre un rezultat de egalitate”

Rădoi a vorbit şi despre viitorul meci, cu Armenia. Nu s-a arătat deloc surprins de victoria selecţionatei armene din meciul cu Islanda: ”Pentru mine nu este o surpriză victoria Armeniei. Este o echipă care dacă nu joacă Mkhitaryan este mult mai unită, mai agresivă. Este o formaţie arţăgoasă, reacţionează imediat, au o organizare defensivă foarte bună. Nu doar în mandatul meu am văzut că astfel de echipe ne pun probleme. Nu ne aşteaptă un meci uşor, pentru că vor aborda şi ei partida diferit. Acum, mă preocupă recuperarea jucătorilor, pentru că acesta este motivul îngrijorător pentru noi.Dacă reşim să câştigăm în Armenia, terminăm această perioadă pe locul al doilea. Nu ne va aştepta un meci uşor.” a spus selecţionerul României, Mirel Rădoi, la finalul jocului cu Germania.

Rădoi şi Low au vorbit înainte de meci, iar antrenorul primei reprezentative a explicat în conferinţa de presă de după meci ce i-a transmis omologului său: ”Ne-am urat baftă unul celuilalt. Ne-am felicitat pentru meciurile din etapa anterioară şi i-am spus doar că nu va avea un meci uşor în această seară” 

Următoarea partidă a României va fi miercuri, de la ora 19.00, în Armenia.

În aceeaşi grupă, tot duminică, Armenia a învins, acasă, cu scorul de 2-0, Islanda, iar Macedonia de Nord pe Liechtenstein, tot pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (Bardhi '7, Trajkovski '51, '54, Elmas '62, Nestorovski '82).

Clasamentul grupei după două etape este următorul: 1. Germania - 6 puncte, 2. Armenia - 6 puncte, 3. Macedonia de Nord - 3 puncte, 4. România - 3 puncte, 5. Islanda - niciun punct, 6. Liechtenstein - niciun punct.

În prima etapă, România a învins Macedonia de Nord, scor 3-2, acasă, iar Germania a trecut, cu 3-0, tot pe teren propriu, de Islanda. Tot în prima etapă, Liechetnstein - Armenia, scor 0-1.

 

 


 

Afla mai multe despre: mirel rădoi 

viewscnt
Articole similare